De onbevlekte

De onbevlekte - Erwin Mortier | Fthsonline.com

...] 7 april verschijnt De onbevlekte, de nieuwe roman van Erwin Mortier ... Kweekschool van de Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis ... ... .Lees bij ons nu alvast een deel van het eerste hoofdstuk. In De onbevlekte keert Marcel terug naar huis in een laatste poging het verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn aan het oostfront gestorven grootoom.. Mortiers vervolg op zijn veelgeprezen en prijswinnende debuutroman Marcel ... De onbevlekte is daar zelfs een vervolg op. Stille gevechten. Het i ... bol.com | De onbevlekte, Erwin Mortier | 9789403160603 ... ... .. De onbevlekte is daar zelfs een vervolg op. Stille gevechten. Het is een wonderlijk veelstemmig boek: niet alleen Marcel, maar ook zijn oma, zijn oudoom en diens lot­genoten komen aan het woord. In De onbevlekte keert Marcel terug naar huis in een laatste poging om uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn grootoom, die als Vlaamse nationalist aan de oorlog begon en als SS-soldaat aan het oostfront stierf. In deze schitterende roman vertelt Erwin Mortier andermaal een donker familieverhaal, waarin de Vlaamse klei nietsontziend wordt omgewoeld […] De onbevlekte ontvangenis verwierf zich gaandeweg een nieuwe betekenis, die aan geen twijfel onderhevig lijkt. En het zijn niet de geringsten die de term ongehinderd in eigen richting interpreteren. DE ONBEVLEKTE, teken van tegenspraak « DE MARIA NUMQUAM SATIS » « De Maria numquam satis », « Men kan nooit genoeg zeggen over Maria » : de H. Bernardus van Clairvaux drukte met deze woorden uit dat het mysterie van de H. Maagd onuitputtelijk is.Op 25 maart 1858 maakte de Koningin van de Hemel in Lourdes aan Bernadette Soubirous haar naam bekend: « Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis »....

INFORMATIE

AUTEUR
Erwin Mortier
DIMENSIE
6,86 MB
BESTANDSNAAM
De onbevlekte.pdf

OMSCHRIJVING

Het langverwachte vervolg op zijn succesvolle debuutromanIn De onbevlekte keert Marcel terug naar huis in een laatste poging om uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn grootoom, die als Vlaamse nationalist aan de oorlog begon en als SS-soldaat aan het oostfront stierf. In deze schitterende roman vertelt Erwin Mortier andermaal een donker familieverhaal, waarin de Vlaamse klei nietsontziend wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen. De onbevlekte is een prachtig geschreven verhaal over de complexiteit van liefhebben en de onontkoombaarheid van het verleden.

Wil je het boek lezen?De onbevlekte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erwin Mortier. Lezen De onbevlekte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN