De mystieke kabbala

De mystieke kabbala - D. Fortune | Fthsonline.com

...de belangrijkste vrouwelijke esoterici uit de eerste helft van de vorige eeuw ... De mystieke kabbala | Gratis boeken downloaden in PDF, FB2 ... ... . Zij was de oprichtster van de 'Society of the Inner Light' en werd in 1919 ingewijd in de 'Hermetische Orde van de Gouden Dageraad' (de 'Golden Dawn'), één van de belangrijkste magische genootschappen aller tijden. Dion Fortune schreef diverse handboeken ... kabbala zn. 'mystieke joodse leer' Vnnl. de Cabala is eenen Boeck: waer in ... de dinghen beschreven zijn, die in den Bijbel niet en staen, ende nochtan ... Kabbala is de geheimzinnigheid voorbij | Trouw ... ... de dinghen beschreven zijn, die in den Bijbel niet en staen, ende nochtans moeten onderhouden worden [1653; WNT Aanv.]. Via middeleeuws Latijn cabala, cabbala ontleend aan Hebreeuws qabbālā (volgens de Sefardische uitspraak) 'geheime mystieke leer', uit algemener 'overlevering, traditie', behorend bij ... De mystieke kabbala bij spiritueleboeken-kopen.nl. De online specialist in spirituele boeken. De Mystieke Kabbala is het eerste boek dat de metafysische en magische kanten van de Kabbala tot een praktisch bruikbare en overzichtelijke structuur smeedt waardoor de lezer inzicht verkrijgt in de geheimen van de evolutie van de kosmos en van de mens in zijn drievoudigheid: geest, lichaam en ziel. De Mystieke Kabbala is het eerste boek dat de metafysische en magische kanten van de Kabbala tot een praktisch bruikbare en overzichtelijke structuur smeedt waardoor de lezer inzicht verkrijgt in de geheimen van de evolutie van de kosmos en van de mens in zijn drievoudigheid: geest, lichaam en ziel.In dit gezaghebbende en duidelijke werk over ... De wijsheid van de Kabbala is niet zo ingewikkeld als vaak wordt gedacht. Geert Kimpen leert ons kennismaken met zeven sleutelbegrippen uit deze mystieke leer. 1. Zohar - Geheime code. Misschien heeft de kabbala zijn reputatie van ingewikkeldheid wel te danken aan de Zohar, de 'bijbel' van de kabbalisten....

INFORMATIE

AUTEUR
D. Fortune
DIMENSIE
5,78 MB
BESTANDSNAAM
De mystieke kabbala.pdf

OMSCHRIJVING

Dion FortuneDe Mystieke KabbalaSleutel tot de kennis der wetten van geest, ziel en lichaam illustraties: zwart/wit omvang: 256 blz. formaat: 170 x 240 mm bindwijze: Paperback ISBN: 978 90 6378 484 3 Dion Fortune (het pseudoniem voor Violet Firth) was een van de belangrijkste vrouwelijke esoterici uit de eerste helft van de vorige eeuw. Zij was de oprichtster van de 'Society of the Inner Light' en werd in 1919 ingewijd in de 'Hermetische Orde van de Gouden Dageraad' ('Golden Dawn'), een van de belangrijkste magische genootschappen aller tijden. Dion Fortune schreef behalve een groot aantal esoterische romans diverse handboeken over occultisme en parapsychologie. De Mystieke Kabbala geldt als een der belangrijkste boeken ooit over dit onderwerp geschreven en kan dan ook worden beschouwd als haar grootste werk. De eerste Nederlandse vertaling verscheen in 1938 en werd vele malen herdrukt. De Mystieke kabbala is het eerste boek dat de metafysische en magische kanten van de Kabbala tot een praktisch bruikbare en overzichtelijke structuur smeedt, waaromheen ieder zelf zijn eigen bouwwerk kan optrekken en waarmee hij inzicht verkrijgt in de geheimen van de evolutie van de kosmos en van de mens in zijn drievoudigheid: geest, lichaam en ziel. In dit ondertussen gezaghebbende en duidelijke werk over de Kabbala beschrijft Dion Fortune hoe we de symboliek van de Kabbala moeten interpreteren en hoe we deze symboliek kunnen integreren in het dagelijks leven. Hierdoor biedt De Mystieke Kabbala een tijdloze en toch actuele beschrijving van de achtergronden van de Kabbala, welke de basis vormt voor inzicht in het Grote Levensraadsel. Deze herziene uitgave is taalkundig gemoderniseerd en ook de vele tabellen werden opnieuw vervaardigd. Hierdoor is de 'geheel nieuwe' versie van deze klassieker niet alleen weer 'bij de tijd', maar ook prettiger leesbaar en daardoor gemakkelijker om mee te werken.

Wil je het boek lezen?De mystieke kabbala in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. Fortune. Lezen De mystieke kabbala Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN