Wij zijn licht

Wij zijn licht - Gerda Blees | Fthsonline.com

...het nog goed komt, na het dichtslaan van Wij zijn licht van Gerda Blees ... Wij zijn licht | De drvkkery ... . Wij denken dat het de communeleden, die beschreven staan in de roman, lukt het roer om te gooien. Ze zullen een tosti maken en naar de supermarkt gaan. Want van de lucht alleen kun je niet leven, al geloofden ze lange tijd van ... Verplancke, Marnix - Blees, Gerda - Bevrijding door versterving De eerste zin: "Wij zijn de nacht." Recensie De dood van Elisabeth had volgens haar zus Melodie, en Muri ... Wij zijn het licht - Sela | Tekst & Gratis bladmuziek - Sela ... ." Recensie De dood van Elisabeth had volgens haar zus Melodie, en Muriël en Petrus, de drie mensen waarmee ze samen de woongroep Klank en Liefde vormt, niet mooier kunnen zijn. Het was de voleindiging van een natuurlijk en spiritueel proces. Wij zijn licht Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van de spirituele woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht, lucht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Wij zijn een lamp op een voet, (die helder licht verspreidt) Wij zijn een stad op een berg, (die niet verborgen blijft) Wij zijn het licht in een wereld die de duisternis verkiest. Geef je liefde, waar leugens en haat de mens doet lijd...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerda Blees
DIMENSIE
4,39 MB
BESTANDSNAAM
Wij zijn licht.pdf

OMSCHRIJVING

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden. Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst? Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven. Gerda Blees (1985) debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet. Lovende kritieken vielen haar ten deel, alsook het C.C.S. Crone Stipendium. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten, genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs.

Wil je het boek lezen?Wij zijn licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerda Blees. Lezen Wij zijn licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN