Schilderslief

Schilderslief - Simone van der Vlugt | Fthsonline.com

...meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door ... Schilderslief, Simone van der Vlugt - Paperback ... ... ... In Schilderslief geeft zij Geertje Dircx een podium en is het tevens een eerherstel te noemen van deze vergeten minnares van schilder Rembrandt van Rijn. Van der Vlugt weet het toch enigszins dunne verhaal wat ze om Geertje heeft bedacht zo weer te geven dat het lijkt of het gisteren gebeurd is. Schilderslief was het eerste boek van Simone van der Vlugt dat ik las en helaas ook het laatste. Ik verwachtte er ... Schilderslief van Simone van der Vlugt | Boek en recensies ... ... . Schilderslief was het eerste boek van Simone van der Vlugt dat ik las en helaas ook het laatste. Ik verwachtte er veel van, ze heeft grote bekendheid en veel fans. Het verhaal leest prima. De gedegen research die Van der Vlugt heeft gedaan is bewonderenswaardig, al is dat ook logisch voor een auteur van historische romans. Hoe groter de geest, hoe groter het beest. In het rijtje kunstenaars die geniaal, doch niet zo vrouwvriendelijk waren, zoals Picasso of Jean-Paul Sartre, kan een nieuwe naam toegevoegd worden als… Bestel Schilderslief van Simone van der Vlugt. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Met Schilderslief bewijst Simone van der Vlugt nogmaals dat ze het genre van de historische roman perfect onder de knie heeft. Met het weinige bronnenmateriaal dat voorhanden is over Geertje Dircx, de minnares van Rembrandt Van Rijn, weet ze toch een overtuigend portret neer te zetten van een vrouw die alles opgeeft voor een man die haar meedogenloos aan de kant schuift. Simone van der Vlugt over Schilderslief: 'Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesrelatie en conflict met Geertje Dircx nergens ter sprake komen. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Dwarsligger 620 is Schilderslief van Simone van der Vlugt.Schilderslief is een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.. Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx aangehouden, in een koets getrokken en tot twaalf jaar opsluiting in het spinhuis van Gouda veroordeeld. Schilderslief Vlugt, Simone van der. Historische roman over Geertje Dircx. Vanuit het spinhuis in Gouda blikt zij terug op haar leven. In 1650 wordt de uit Edam afkomstige Geertje aangehouden om voor twaalf jaar opgesloten te worden. Dwarsligger 620 is Schilderslief van Simone van der Vlugt. Schilderslief is een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn. Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx aang...

INFORMATIE

AUTEUR
Simone van der Vlugt
DIMENSIE
4,17 MB
BESTANDSNAAM
Schilderslief.pdf

OMSCHRIJVING

Dwarsligger 620 is Schilderslief van Simone van der Vlugt. Schilderslief is een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx aangehouden, in een koets getrokken en tot twaalf jaar opsluiting in het spinhuis van Gouda veroordeeld. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf en wordt jong weduwe. Ze treedt als kindermeisje in dienst bij Rembrandt van Rijn en bestiert na de dood van diens vrouw al snel het hele huishouden. Jarenlang leven zij en Rembrandt als getrouwd paar, maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.

Wil je het boek lezen?Schilderslief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simone van der Vlugt. Lezen Schilderslief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN