Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk

Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk - Michelle Zichterman | Fthsonline.com

...raken, die bevestigd worden met een eed en gepaard gaan met een symbolisch teken ... Aantekeningen bij de Bijbel: ... . Op het verbreken van het verbond staan zware straffen. De liefdesgemeenschap tussen God en de mensen, die de fundamentele inhoud is van de Openbaring en van de ervaring van het trouwe Israël, vindt een betekenisvolle uitdrukking in het huwelijksverbond tussen man en vrouw. Daarom wordt het centrale thema van de Openbaring, God heeft zijn volk lief, ook tot uitdrukking gebracht door middel van de ... Het schuilen achter dat bloed maakt het verschil tussen leven en dood. Direc ... Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk ... ... Het schuilen achter dat bloed maakt het verschil tussen leven en dood. Direct daarop volgt het feest van de ongezuurde broden, alle zuurdesem moest uit de huizen, want dat herinnerde typologisch aan de zure onderdrukking, waaraan God nu een einde zou maken. Daar ging het volk verlost uit Kanaän op weg naar het beloofde land. Het Huwelijksverbond. Na bijna dertig jaar getrouwd te zijn, verkeer ik niet in de waan dat ik uit mezelf van het huwelijk veel verstand heb. Maar door die ervaring besef ik hoe langer hoe meer dat Gods voorzieningen en richtlijnen tot ons welzijn strekken. "En de HERE God zeide: Het is niet goed, dat de mens alleen zij. Het op de berg Sinaï gesloten verbond had de kenmerken van een huwelijkscontract tussen man en vrouw. In symbolische zin was het een 'huwelijksovereenkomst' tussen God en het volk Israël (vgl. Ex. 34:12-17). This video is unavailable. Watch Queue Queue. Watch Queue Queue Daarom werd het eerste verbond tussen God en zijn volk pas van kracht nadat het met bloed was ingewijd. 1) De traditie dat er een verbond is tussen God en het Joodse volk; begon met Adam. (2) officiële overeenkomst tussen twee of meer landen vb: die twee......

INFORMATIE

AUTEUR
Michelle Zichterman
DIMENSIE
8,40 MB
BESTANDSNAAM
Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk.pdf

OMSCHRIJVING

Het Oude en het Nieuwe Testament van de Bijbel lijken twee verschillende religies te ondersteunen. In het Oude Testament is Israël het volk van God. Zij moeten de wetten van Mozes naleven om met God in verbond te blijven. Het Nieuwe Testament lijkt vooral voor de christenen te zijn. Zij treden toe via Yeshua en worden geacht te geloven in de Zoon en ´de wet van liefde´ na te leven. De Bijbel hoort niet in twee delen gesplitst te zijn. Het Woord is een geheel en alle schriften zijn met elkaar in harmonie. Aan de hand van oude Joods/Hebreeuwse huwelijkstradities wordt aangetoond dat het verbond van Abraham tot Yeshua dezelfde leer beschrijft.

Wil je het boek lezen?Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michelle Zichterman. Lezen Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN