De hormoonfabriek

De hormoonfabriek - Saskia Goldschmidt | Fthsonline.com

...derlands Letterenfonds De Hormoonfabriek werd door Peter te Nuyl en Saskia Goldschmidt bewerkt tot een hoorspel van twaalf en een half uur, dat van september 2014 tot en met februari 2015 te horen was op NPO Radio 1, bij AVRO/TROS ... De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt | Boek en ... ... . "De hormoonfabriek" is een fascinerende roman over de opkomst van een fabriek die het niet zo nauw neemt met de normen en waarden. Dat is een dankbaar onderwerp om over te schrijven. Hoewel de schrijfster in de archieven van Organon uit Oss heeft mogen spitten, is de roman pure fictie. De hormoonfabriek is een bloedstollend verhaal geïnspireerd op historische feiten, waarin het zicht op goed en kwaad soms wo ... #100 - De Hormoonfabriek - deel 1 - Parel Radio - Podcast ... ... . Hoewel de schrijfster in de archieven van Organon uit Oss heeft mogen spitten, is de roman pure fictie. De hormoonfabriek is een bloedstollend verhaal geïnspireerd op historische feiten, waarin het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang. Met: Mordechai de Pauw ... Podcast met de mooiste radio-documentaires en hoorspelen, geselecteerd door bevlogen radiomakers. Host Stef Visjager, bezorgd door NPO Radio 1 en VPRO. De Hormoonfabriek stond op de Longlist van de Libris Literatuurprijs 2013, was een van de Ten Books from Holland in de catalogus van het Nederlands Letterenfonds en werd vertaald in het Amerikaans, Duits, Zuid-Afrikaans, Frans. Een vertaling in het Turks en in het Engels staan zijn nog gepland. Samenvattingen van het boek De hormoonfabriek - Saskia Goldschmidt geschreven door studenten. Vind het uittreksel of samenvatting voor je studie op Knoowy. De Hormoonfabriek "De Hormoonfabriek" draait om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden. Vanaf zijn sterfbed vertelt hij zijn levensverhaal. In de jaren twintig van de vorige...

INFORMATIE

AUTEUR
Saskia Goldschmidt
DIMENSIE
5,85 MB
BESTANDSNAAM
De hormoonfabriek.pdf

OMSCHRIJVING

Liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels - De hormoonfabriek is een bloedstollend verhaal geïnspireerd op historische feiten, waarin het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang.De succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, kijkt terug op zijn leven terwijl hij in een bed ligt met een ijzeren rand, dat lijkt op de kooien waarin de proefdieren van zijn laboratorium werden opgesloten. Hij realiseert zich dat het hem niet gelukt is fatsoenlijk te leven. In de jaren twintig van de vorige eeuw stonden hij en zijn tweelingbroer Aron aan het begin van een adembenemend project. Samen met de beroemde hoogleraar en farmacoloog Rafael Levine richtten ze een bedrijf op, waarin het slachtafval van Motkes vleesfabriek gebruikt werd voor het ontwikkelen van hormoonpreparaten.De omstandigheden aan het begin van de onderneming zijn niet gunstig. Armoede en criminaliteit in de katholieke provinciestad, de klassenjustitie die in het interbellum gemeengoed is en het opkomend antisemitisme vormen een giftig mengsel. Maar Motke zet door, geen prijs lijkt te hoog. Als na de Tweede Wereldoorlog de balans wordt opgemaakt, blijkt dat niemand ongeschonden uit de strijd is gekomen.

Wil je het boek lezen?De hormoonfabriek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Saskia Goldschmidt. Lezen De hormoonfabriek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN