De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten

De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten - Bertus Fennema | Fthsonline.com

...ornelis Hermanus Eldering en Hindrik Eldering 1890-1990 01 by Fennema, Bertus (ISBN: 9789033004827) from Amazon's Book Store ... bol.com | Bertus Fennema artikelen kopen? Alle artikelen ... ... . Everyday low prices and free delivery on eligible orders. De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten van Bertus Fennema kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Hardcover, ISBN 9789033004827. De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten: cornelis Hermanus Eldering en Hindrik Eldering 1890-1990 | Bertus Fennema | ISBN: 9789033004827 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Bestel De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste ... De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten ... ... . Bestel De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten cornelis Hermanus Eldering en Hindrik Eldering 1890-1990. Bertus Fennema Category Arsjitektuer, Resinsje · Tags Bertus Fennema, Cornelis Eldering, Cornelis Hermannus Eldering en Hindrik Eldering, De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten, Suameer-Hoogkerk-Leeuwarden De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten | ISBN 9789033004827 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bertus Fennema: De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten € 17,50 incl. BTW Over de architect Cornelis Hermanus Eldering en zijn kleinzoon en beroepsgenoot Hindrik Eldering. Noté /5: Achetez De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architec...

INFORMATIE

AUTEUR
Bertus Fennema
DIMENSIE
5,30 MB
BESTANDSNAAM
De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten.pdf

OMSCHRIJVING

Architect Cornelis Hermanus Eldering (Suameer 1854-Hoogkerk 1932) en zijn kleinzoon en beroepsgenoot Hindrik Eldering (Hoogkerk 1915-Leeuwarden 1993) hebben vooral in Friesland en Groningen een indrukwekkend en veelzijdig oeuvre nagelaten. Buiten deze twee noordelijkste provincies van ons land was Cornelis rond de wisseling van de negentiende en de twintigste eeuw ook een tiental jaren actief in Amsterdam. En ontwierp Hindrik onder meer gebouwen in de drooggelegde Wieringermeer en de Noordoostpolder. Cornelis en Hindrik werkten in een tijd dat de verzuiling nog een belangrijke rol speelde in de Nederlandse samenleving. Hun grote betrokkenheid bij de gereformeerde kerk zorgde ervoor dat zij voor deze geloofsgroep de nodige kerken en scholen mochten bouwen.Cornelis, die woonde en werkte vanuit Hoogkerk, deed dat in delen van de provincies Friesland en Groningen. Het werkgebied van de in Leeuwarden woonachtige Hindrik was veel groter, door hem ontworpen kerken staan op diverse plaatsen in het land. Veel hoogtepunten uit het oeuvre van de architecten Eldering treft u in dit boek aan. Zo was Hindrik onder meer verantwoordelijk voor het in die tijd spraakmakende imposante complex aan het Europaplein in Leeuwarden, bestaande uit het Eurohotel en de naastgelegen garage en appartementen. Terwijl Cornelis het nog altijd beeldbepalende postkantoor in Hoogkerk ontwierp. Twee van zijn ontwerpen zijn nu Rijksmonument: een rentenierswoning in Oostermeer en een villaboerderij in Suameer. Auteur Bertus Fennema uit Briltil schreef dit boek. Daarvoor werd hem veel informatie aangereikt door Siep Eldering (oomzegger van architect Hindrik Eldering), die ook verantwoordelijk is voor het beeldmateriaal in het boek. Het resultaat is een fraai overzicht van honderd jaar noordelijke architectuurgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bertus Fennema. Lezen De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN