Andries van Pallandt van Eerde

Andries van Pallandt van Eerde - Siem van Eeten | Fthsonline.com

...allant (later: Van Pallandt) ging noemen ... Andries van Pallandt van Eerde, Siem van Eeten - Paperback ... ... . Baron Andries van Pallandt van Eerde is afkomstig uit Ommen-Overijssel en vertrekt als jonge man naar Zuid-Afrika. Na publicatie van zijn kritische brochure Remarques générales sur le Cap de bonne Espérance wordt het hem duidelijk dat er voor hem aan de Kaap geen toekomst meer is weggelegd. Baron Andries van Pallandt van Eerde is afkomstig uit Ommen-Overijssel. Als lid van de delegatie die in 1803 h ... Andries van Pallandt van Eerde - Siem van Eeten - (ISBN ... ... . Als lid van de delegatie die in 1803 het nieuwe bestuur in de Kaapkolonie vorm moet gaan geven komt hij tot het inzicht dat er een groot verschil is tussen hetgeen de plannenmakers in Nederland hadden bedacht en de werkelijkheid aldaar. Baron Andries van Pallandt van Eerde is afkomstig uit Ommen-Overijssel. Als lid van de delegatie die in 1803 het nieuwe bestuur in de Kaapkolonie vorm moet gaan geven komt hij tot het inzicht dat er een groot verschil is tussen hetgeen de plannenmakers in Nederland hadden bedacht en de werkelijkheid aldaar. Andries van Pallandt van Eerde was born on month day 1781, at birth place, to Adolph Werner van Pallandt van Eerse en Beerse and Anna Elisabeth Barones van Pallandt van Eerse en Beerse (born Schimmelpenninck van der Oije). Adolph was born on December 15 1745, in Ommen, Kasteel Eerde. In 1715 laat Johan Werner van Pallandt, rijk geworden als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog, kasteel Eerde bouwen. Het kasteel blijft lang in bezit van de familie. De laatste baron Philip Dirk van Pallandt heeft in het begin van de 20e eeuw een opendeurbeleid, wat leidt tot activiteiten van vele groepen op het landgoed. Het boek Andries van Pallandt van Eerde, geschreven door Siem van Eeten, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Andries van Pallandt van Eerde. Belevenissen van een 19e-eeuwse klokkenluider behandelt een vergeten pagina uit de Nederlandse geschiedenis. Baron Andries van Pallandt van Eerde is afkomstig uit Ommen-Overijssel. Als lid van de delegatie die in 1803 het nieuwe bestuur in de Kaapkolonie vorm moet gaan geven komt hij tot het inzicht dat er een groot verschil is tussen hetgeen de plannenmakers in ... Van Pallandt trouwde in 1928 met Willy Voorwijk. Krishnamurti had toen al voorg...

INFORMATIE

AUTEUR
Siem van Eeten
DIMENSIE
3,58 MB
BESTANDSNAAM
Andries van Pallandt van Eerde.pdf

OMSCHRIJVING

Andries van Pallandt van Eerde. Belevenissen van een 19e-eeuwse klokkenluider behandelt een vergeten pagina uit de Nederlandse geschiedenis. Baron Andries van Pallandt van Eerde is afkomstig uit Ommen-Overijssel. Als lid van de delegatie die in 1803 het nieuwe bestuur in de Kaapkolonie vorm moet gaan geven komt hij tot het inzicht dat er een groot verschil is tussen hetgeen de plannenmakers in Nederland hadden bedacht en de werkelijkheid aldaar. Deze discrepantie geeft hij vorm in een brochure ''Remarques générales sur le Cap de bonne Espérance'', die hij op eigen kosten laat drukken. Het bestuur in de kaap is ''not amused'' en dwingt hem publiekelijk afstand te nemen van zijn stellingname en alle gedrukte exemplaren in te leveren.Teleurgesteld neemt hij zijn ontslag en keert terug naar Nederland. Tot overmaat van ramp wordt het schip waarop hij zich bevindt gekaapt en wordt hij gevankelijk naar Guernsey gebracht, waar hij de gebruikelijke procedures moet ondergaan.Zijn belevenissen, zowel tijdens de lange zeereis als tijdens zijn periode in de Kaap en op het kapereiland Guernsey, heeft Andries uitgebreid beschreven in een dagboek van 240 pagina's handgeschreven Franse tekst. Siem van Eeten verzorgde de hertaling van dit dagboek, aangevuld met relevante fragmenten uit de ''Remarques''.

Wil je het boek lezen?Andries van Pallandt van Eerde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siem van Eeten. Lezen Andries van Pallandt van Eerde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN