De vele gezichten van Centraal-Azië

De vele gezichten van Centraal-Azië - Hans Alles | Fthsonline.com

...et in de loop van de geschiedenis hebben gewaardeerd: als wetgever, veldheer, geleerde ... Hans Alles: De vele gezichten van Centraal-Azië ... ... Het kleinere broertje van Kazachstan, helaas zonder veel natuurlijke hulpbronnen en daarom veel minder welvarend. Net als de Kazachen zijn de Kirgiezen van oudsher nomaden. In de zomer is dat nog goed te zien aan de vele yurts, paarden en ruiters. Van alle landen in Centraal-Azië kent Kirgizië de meeste spectaculaire natuur. Centraal Azië. Kirgizi ... Gepubliceerd: 1 september 2012 op 588 × 441 in de-vele-g ... De vele gezichten van Centraal-Azië - Hans Alles - (ISBN ... ... . Centraal Azië. Kirgizi ... Gepubliceerd: 1 september 2012 op 588 × 441 in de-vele-gezichten-van-iran Centraal-Azië is een groot gebied met een gevarieerde geografie, waaronder hoge bergpassen en gebergtes (), uitgestrekte woestijnen (Karakum, Kyzylkum, Taklamakan) en met name boomloze grassteppes.De uitgestrekte steppegebieden van Centraal-Azië worden samen met de steppes van Oost-Europa gezien als een homogene geografische zone die bekendstaat als de Euraziatische Steppe. De vele gezichten van Premier Rutte Acht jaar geleden nam hij het stokje over van Jan-Peter Balkenende als minister-president van ons land. Inmiddels is hij bezig met zijn derde ambtsperiode. De 26-jarige sterspeler van Oranje verbaast de wereld én zichzelf met even onnavolgbare als onbegrepen schijnbewegingen. Over vijf woelige Memphis-maanden. ... De vele gezichten van Memphis....

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Alles
DIMENSIE
12,95 MB
BESTANDSNAAM
De vele gezichten van Centraal-Azië.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek wil een licht werpen op de onbekende maar boeiende en veelkleurige geschiedenis van Centraal-Azië. Hieronder verstaat de schrijver, die historicus is, het gebied dat tegenwoordig de landen Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië, Tadzikistan, west Afghanistan, noordoost Iran en west China zoals Oeigoeristan, omvat. Hij laat zien, dat dit gebied meer is dan een kruispunt van de Zijderoutes. Hij besteedt aandacht aan de bloeiende wetenschap, filosofie, dichtkunst, theologische debatten en aan de rol van diverse religies. Samarkand, Khiva en Buchara zijn bekend maar zeker niet de enige steden. In heel de regio zijn ruïnes te vinden van belangrijke ommuurde nederzettingen en burchten.Het boek begint met de domesticatie van paard en kameel en laat zien dat 4000 tot 5000 jaar geleden de eerste nederzettingen, levend van landbouw in de geïrrigeerde gebieden langs of in de binnendelta's van rivieren, ontstonden. Handel en nijverheid bloeiden. Volkeren en vorsten, aangetrokken door de rijkdom, wisselden elkaar af en drukten hun stempel op het gebied.Dzjengis Khan en Timoer Lenk maakten een einde aan de voorname rol van Centraal-Azië. Na een korte wederopbloei raakte de regio versnipperd in elkaar beoorlogende rijkjes, die uiteindelijk door Rusland gekoloniseerd werden en in 1992 hun onafhankelijkheid verwierven.

Wil je het boek lezen?De vele gezichten van Centraal-Azië in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Alles. Lezen De vele gezichten van Centraal-Azië Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN