Levi's eerste kerstfeest

Levi's eerste kerstfeest - Ewoud Sanders | Fthsonline.com

...et zelf leuk dat Sanders aandacht besteed aan bijvoorbeeld het gebruik van Jiddische woorden door de christelijke auteurs ... Levi's eerste kerstfeest door Ewoud Sanders ... . Dat zegt toch iets over hun poging de verhalen levensecht te maken. Daarin is Levi's eerste Kerstfeest eveneens opgenomen. In 1903 werd Levi's eerste Kerstfeest afgedrukt in De Grondwet, een Nederlandstalige krant die werd uitgegeven in de stad Holland in de Amerikaanse staat Michigan. Uitgebreide samenvatting. Levi Nathans is het enige kind van Izak en Sara Nathans. Izak is handelaar in vodden en lompe ... Levi's eerste kerstfeest - jeugdverhalen over ... ... . Uitgebreide samenvatting. Levi Nathans is het enige kind van Izak en Sara Nathans. Izak is handelaar in vodden en lompen. Levi's eerste kerstfeest (Hardcover). Christenen moeten de joden koesteren, want zij zijn Gods uitverkoren volk en bovendien was Jezus joods. Maar de... Met Levi's eerste kerstfeest bewijst hij bovendien dat we dankzij digitalisering tevens het voortbestaan van vooroordelen en ideeën kunnen documenteren, en dat met veel meer empirische betrouwbaarheid dan ooit eerder mogelijk was. Op 3 maart 2017 promoveerde de journalist en historicus Ewoud Sanders op het proefschrift 'Levi's eerste kerstfeest' over Nederlandse katholieke en protestantse jeugdboekjes over jodenbekering van ... Er is v...

INFORMATIE

AUTEUR
Ewoud Sanders
DIMENSIE
7,52 MB
BESTANDSNAAM
Levi's eerste kerstfeest.pdf

OMSCHRIJVING

Christenen moeten de joden koesteren, want zij zijn Gods uitverkoren volk en bovendien was Jezus joods. Maar de joden moeten Jezus wel als de Messias erkennen.Dat is, in essentie, de boodschap van vijfenzestig protestantse en twaalf katholieke jeugdverhalen over jodenbekering die Ewoud Sanders in dit boek nauwgezet in kaart brengt. Hij onderzoekt hun herkomst en drukgeschiedenis, hoe ze werden ontvangen en in hoeverre er verhaalpatronen in te herkennen zijn.De verhalen verschenen in boekvorm, als krantenfeuilleton, in tijdschriften, in schoolboeken, als kerstgeschenk of als toneelstuk. Het verhaal dateert van 1792, het jongste van 2015 - want in orthodoxprotestantse kringen beleven sommige jeugdverhalen over jodenbekering herdruk na herdruk.De filosemitische boodschap ('wij koesteren de joden') gaat van oudsher hand in hand met antisemitisme; joodse kinderen die door hun ouders grof worden mishandeld omdat zij zich willen bekeren en joden die op de grond spugen als zij over 'vuile christenen' of 'vuile gojim' praten. Dergelijke verhalen worden, hoe onvoorstelbaar ook, nog altijd aanbevolen voor gereformeerde kinderen vanaf elf jaar.

Wil je het boek lezen?Levi's eerste kerstfeest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ewoud Sanders. Lezen Levi's eerste kerstfeest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN