Het verhaal van de Nonnen van Vught

Het verhaal van de Nonnen van Vught - Annette Heere | Fthsonline.com

...eïnteresseerd en berichtten weldra over 'de Nonnen van Vught', onverwacht een nieuwe naam; de bijnaam, die het Instituut is blijven ... Pas verschenen: Het verhaal van 'de Nonnen van Vught ... ... ... In de 48 gastenkamers kunnen cursisten verblijven tijdens hun taaltraining. Op die manier kunnen ze zich nog beter concentreren op het leren van de taal. In april nam Regina Coeli een nieuw e-learningsysteem in gebruik. 2017 Zuster Annette Heere publiceerde het boek 'Het verhaal van de Nonnen van Vught'. Het verhaal van 'de Nonnen van Vught' In 1904 werd er in Vught een klooster met kostschool opgericht, onder de naam Regina Coeli. I ... Het verhaal van 'de Nonnen van Vught' - Avulo ... . Het verhaal van 'de Nonnen van Vught' In 1904 werd er in Vught een klooster met kostschool opgericht, onder de naam Regina Coeli. In de jaren zestig begonnen deze 'nonnen van Vught' met taalcursussen voor volwassenen, en dat initiatief werd een groot succes, mede dankzij de intensieve en effectieve lesmethode. In het boek 'Het verhaal van 'de Nonnen van Vught' geeft zuster Annette Heere een unieke inkijk in de ontstaansgeschiedenis van Taleninstituut Regina Coeli, in het land beter bekend als 'de Nonnen van Vught'. In 1904 werd het door een wet in Frankrijk voor religieuzen onmogelijk om nog les te geven, tenzij ze afzagen van de geloften ... In haar boek De Nonnen van Vught geeft Zr. Annette Heere een unieke inkijk in de ontstaansgeschiedenis van Taleninstituut Regina Coeli. Ontstaan vanuit de congregatie Zusters Kanunnikessen werd het klo...

INFORMATIE

AUTEUR
Annette Heere
DIMENSIE
9,91 MB
BESTANDSNAAM
Het verhaal van de Nonnen van Vught.pdf

OMSCHRIJVING

Ooit werkten er echte nonnen in het Taleninstituut Regina Coeli.Ze hebben het zelfs opgericht.De in 1903 uit Frankrijk gevluchte zusters vestigden zich in Vught,waar zij onder invloed van de vernieuwende 60'er jaren hun koersverlegden van (kost)school naar talenonderwijs voor volwassenen.Media raakten geïnteresseerd en berichtten weldra over 'de Nonnen van Vught', onverwacht een nieuwe naam; de bijnaam, die het Instituut is blijven koesteren uit waardering voor de kostbare erfenis.Het begon kleinschalig als dienstverlening, zonder bekommernis om winst, met slechts de zorg voor kwalitatief goed onderwijs in een gastvrije omgeving. Het werkte: het aantal cursisten nam toe, er kwamen medewerkers in dienst, hun aantal groeide en uiteindelijk zijn zij het die dit werk voortzetten met behoud van de kernwaarden.De auteur, sinds 1953 een van die nonnen, maakte alle ontwikkelingen mee. Dat levert naast een aardig tijdsdocument ook een boeiende geschiedenis op die meer omvat dan het Taleninstituut alleen.

Wil je het boek lezen?Het verhaal van de Nonnen van Vught in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annette Heere. Lezen Het verhaal van de Nonnen van Vught Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN