Anatomie van het gevoel

Anatomie van het gevoel - A. van Es | Fthsonline.com

...lumnist, auteur en werkt tevens als beeldend kunstenaar ... Pijn aan de enkel | Doe de zelfcheck | Hier Heb Ik Pijn ... . Anatomie van het Gevoel is het klassiek geworden dagboek van een medisch student die tijdens zijn co-assistentschap interne geneeskunde kennismaakt met de ziekenhuiswereld. Op een confronterende en soms zelfs shockerende wijze voltrekt zich de rolwisseling tot 'jonge dokter'. Het werd geschreven als dagboek. ,,'Anatomie van het gevoel' heb ik gebruikt voor attitudetraining van mijn studenten. In de jaren tachtig was die vorming -hoe ga je om met ... Anatomie van het gevoel - Alexander van Es - Boekenschaap ... . In de jaren tachtig was die vorming -hoe ga je om met je patiënten en met je eigen gevoelens- in de opleiding ... 'Anatomie van het gevoel'' (dagboek van een co-assistent) tijdelijk louter via ... door de forse kritiek op "Anatomie van het gevoel" besloot de auteur om nooit ... Alexander van Es, Anatomie van het gevoel. Dagboek van een co-assistent. 4e druk. 192 bl. Van der Wees, Utrecht 1999. ISBN 90-5805-015-7. Prijs: ingen. ƒ 24,50. Deze nieuwe, herziene en aangevulde druk van het dagboek van een co-assistent zal anno 1999 niet zoveel stof doen op...

INFORMATIE

AUTEUR
A. van Es
DIMENSIE
11,86 MB
BESTANDSNAAM
Anatomie van het gevoel.pdf

OMSCHRIJVING

Anatomie van het gevoel is het klassiek geworden dagboek van een medisch student die tijdens zijn co-assistentschap interne geneeskunde kennismaakt met de ziekenhuiswereld. Voor iedere medisch student betekenen de co-schappen een ingrijpende verandering: hij of zij krijgt in deze stageperiode voor het eerst als 'arts' met pati en te maken. Voor veel aanstaande artsen is dat een enerverende en emotionele ervaring.Anatomie van het gevoel werd oorspronkelijk als dagboek geschreven en werd later in afleveringen gepubliceerd in Medisch Contact. Die publicatie leidde tot een golf van emotionele brieven aan het blad, waarin de schrijver werd geprezen en verguisd - er waren artsen die de hoofdredacteur van Medisch Contact sommeerden de rubriek te staken. In deze nieuwe druk van Anatomie van het gevoel is een flink aantal van die brieven opgenomen. Je kunt je afvragen of het beeld dat artsen denken dat de buitenwereld van hen heeft - en het beeld dat de buitenwereld werkelijk van hen heeft - in de loop der jaren veranderd is. Omdat de co-assistent langzaam maar zeker de binnenwereld van de medische stand betreedt, is hij bij uitstek iemand waarvan de gevestigde orde iets kan leren.Anatomie van het gevoel heeft de status van standaardwerk ruim verworven en kan gerekend worden tot verplichte literatuur voor aankomende reeds praktiserende artsen.IGNACE SCHRETLEN was van 1984 tot 2002 huisarts in 's-Hertogenbosch. Hij is columnist, auteur en werkt tevens als beeldend kunstenaar.

Wil je het boek lezen?Anatomie van het gevoel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. van Es. Lezen Anatomie van het gevoel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN