Slag om Stalingrad

Slag om Stalingrad - R. Seth | Fthsonline.com

...rlog. Het Duitse 6e leger werd uiteindelijk volledig vernietigd door het Rode Leger, dat nog maar enkele maanden eerder nagenoeg overwonnen leek ... De Slag om Stalingrad - Samenvatting van de slag om Stalingrad ... . Stalingrad werd het symbool voor de wederopstanding van het Rode Leger en gaf het Duitse moreel een zware klap; in brede lagen van de Duitse bevolking drong door dat de oorlog weleens ... Ontdek professionele video's en B-roll stockfootage over Slag Om Stalingrad beschikbaar voor licentiëring voor film, televisie, reclame en bedrijfsgebruik. Getty Images biedt exclusieve rights-ready en premium royalty-free analoge, HD- en 4K-video's die u nergens anders vindt. De "slag om Stalingr ... Werkstuk Geschiedenis Slag om Stalingrad (3e klas vwo ... ... . Getty Images biedt exclusieve rights-ready en premium royalty-free analoge, HD- en 4K-video's die u nergens anders vindt. De "slag om Stalingrad' begon op 17 juli 1942. Stalingrad was aanvankelijk van strategische betekenis omdat inname van de stad beslissend leek voor de vraag of de Duitsers erin zouden slagen de ... Herdenking Slag om Stalingrad. Datum: dinsdag 2 februari 2021. Op 2 februari wordt in Rusland de Duitse overgave in de Slag om Stalingrad herdacht. De overwinning was van grote betekenis: vanaf dat moment dreef het Rode Leger de Duitse troepen steeds verder terug. De Slag om Stalingrad duurde van 23 augustus 1942 tot 2 februari 1943 en geldt als keerpunt van de Tweede Wereldoorlog....

INFORMATIE

AUTEUR
R. Seth
DIMENSIE
11,79 MB
BESTANDSNAAM
Slag om Stalingrad.pdf

OMSCHRIJVING

Slag om Stalingrad 90e druk is een boek van R. Seth uitgegeven bij Uitgeverij het Spectrum. ISBN 9789031503308 Dit boek geeft een levendig en zeer gedetailleerd verslag van de grote strijd om Stalingrad. Alvorens de verbitterde worsteling om de stad zelf te beschrijven, geeft de auteur een beeld van de gehele Duitse strijd tegen Rusland en de wisselvalligheden aan de drie grote fronten welke noord-zuid over geheel Rusland liepen. Daarbij wordt voor de lezers het unieke belang van de beheersing van Stalingrad voor beide partijen duidelijk gemaakt.Op meeslepende wijze geeft de auteur ons een overzicht van de strijd. Dit wisselt hij echter af met 'close-ups' van vele kleine avonturen, zo levendig beschreven, dat wij ons te midden van de strijdenden wanen en waarbij wij kunnen zien hoe een zwaar geteisterde bevolking bewonderenswaardige staaltjes van individuele moed, uithoudingsvermogen en doodsverachting ten toon kan spreiden wanneer het gaat om de verdediging van het eigen 'erf'.Vele van zijn gegevens daarvoor ontleende Ronald Seth aan persoonlijke, met de hand geschreven verhalen die bewaard worden in het Verdedigingsmuseum in Stalingrad en aan de vele gesprekken die hij heeft gehad met bewoners die aan de strijd hadden deelgenomen.Dit spannend geschreven en uitvoerig gedocumenteerd boek is een oorlogsboek van belang voor allen die zich bezig houden met de jongste krijgsgeschiedenis en tevens een boek voor lezers die graag lezen over avonturen, moed en grote prestaties.

Wil je het boek lezen?Slag om Stalingrad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Seth. Lezen Slag om Stalingrad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN