Op zoek naar stilte in tijden van lawaai

Op zoek naar stilte in tijden van lawaai - Lander Deweer | Fthsonline.com

...in Deze avond is een gezamenlijk initiatief van de kerkraad van de H ... Welke tijden mag je klussen? - GoeieVraag ... .L.v.Montfortkerk en Ehipassiko. Sandra van der Maarel gaat op zoek naar de stilte. In de vorige Vuurvogel volgde ze een bijeenkomst van de quakers en sprak ze met Wibe ... Stilte zoeken in lawaaierige tijden vol verleiding en vermaak ... van het lawaai. 'Dat is ook de soefi-gedachte', verduidelijkt hij, ... Stadsstilte: Stilte was steeds meer een schaars goed geworden, en daarmee voor veel mensen een felbegeerd iets om naar op zoek te gaan. Maar nu deze ons wordt opgelegd voelt dat anders. Laten we ... Sti ... Op zoek naar stilte in tijden van lawaai - Jan Swerts ... ... . Maar nu deze ons wordt opgelegd voelt dat anders. Laten we ... Stilte in tijden van lawaai is een persoonlijk, innemend en belangrijk boek dat op krachtige wijze het leven anno nu onder de loep neemt. Erling Kagge gebruikt zijn ervaringen als ontdekkingsreiziger en bergbeklimmer om het onderwerp stilte te onderzoeken. En dat stilte soms meer zegt. Maar ik wil niet op zoek naar de liefde. Ik wil mezelf niet blijven overtuigen dat deze wrede wereld ook liefdevol kan zijn. Hoewel ons van de andere kant van de wereld enkel slecht nieuws bereikt en de weegschaal ver naar negatieve beeldvorming helt, wil ik mezelf niet overtuigen van de liefde in mij en de mens....

INFORMATIE

AUTEUR
Lander Deweer
DIMENSIE
3,18 MB
BESTANDSNAAM
Op zoek naar stilte in tijden van lawaai.pdf

OMSCHRIJVING

Een jongen op een brommertje. Bladblazers en heggenscharen. De nieuwe hond van de buren. Zelfs in een vergeten straat op het platteland is het zelden stil. Het zet Lander Deweer, die zes jaar geleden door het aanhoudende kabaal de stad voor het dorp inruilde, aan het denken. Rukt het lawaai op? Of wordt hij simpelweg onverdraagzaam? En is het toeval dat hij net nu naar de trage, stille pianomuziek van Johann Johannsson, Ólafur Arnalds, Max Richter, Ludovico Einaudi en Nils Frahm grijpt? Is de muziek een remedie tegen het lawaai? Hij neemt Jan Swerts in de arm en gaat op verkenning uit in het akoestische Wilde Westen.Twee vrienden. De ene reporter, de andere pianist. Samen, als in een quatre-mains, gaan ze op zoek naar een antwoord op de vraag die hen allebei benauwt: wordt stilte straks, net als drinkbaar water, een zeldzaam goed? In Op zoek naar stilte in tijden van lawaai doet Lander Deweer verslag van hun reis op de grens tussen stilte en lawaai. Hij vervlecht kunst en wetenschap, geschiedenis en toekomst, eigen ervaringen en inzichten van deskundigen ter zake. Het resultaat is een verhaal met een hoge urgentie: alleen al in West-Europa eist het lawaai elk jaar minstens tienduizend levens. Kankers, hartinfarcten, obesitas, zelfmoorden, wat richten we aan met ons kabaal?Lander Deweer (1985) is freelance reporter. Zijn verhalen verschijnen onder meer in Knack en wielertijdschrift Bahamontes. In 2017 werd hij door de Stichting voor Verhalende Journalistiek in Amsterdam verkozen tot Meesterverteller.Jan Swerts (1977) is docent aan de UC Leuven-Limburg (UCLL) en bracht drie muziekalbums uit: Weg (2010), Anatomie van de melancholie (2013) en Schaduwland (2016). Samen schreven Lander Deweer en Jan Swerts Een duiker op Mars (2018).

Wil je het boek lezen?Op zoek naar stilte in tijden van lawaai in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lander Deweer. Lezen Op zoek naar stilte in tijden van lawaai Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN