Karl Marx

Karl Marx - Gareth Stedman Jones | Fthsonline.com

...eeft geschreven. Bronnen: Deze bronnen heb ik gebruikt voor dit werkstuk van Karl Marx: - Internet - Encarta - www ... Karl Marx Definition - Investopedia ... .Google.nl - boeken: - Karl Marx de man en zijn geloof - Prof. DR. W. Banning Karl Marx Karl Heinrich Marx (Trier, 5 mei 1818 - Londen, 14 maart 1883) was een Duitse denker die belangrijke invloed heeft gehad op de (politieke) filosofie, de economie, de sociologie en de historiografie; hij was een van de grondleggers van de arbeidersbeweging en een centrale figuur in de geschiedenis van het socialisme. Boeken van Karl Marx lezen? Boeken van Karl Marx koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dage ... De ideeën van Karl Marx | Mens en Samenleving: Politiek ... . Boeken van Karl Marx lezen? Boeken van Karl Marx koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis 147 aanbiedingen in juni - Koop en verkoop karl marx eenvoudig op Marktplaats Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Karl Marx (1818-1883) was a German philosopher, economist, and sociologist whose writings formed the basis of modern communism. (Photo: Ingram Publishing/Newscom)...

INFORMATIE

AUTEUR
Gareth Stedman Jones
DIMENSIE
9,89 MB
BESTANDSNAAM
Karl Marx.pdf

OMSCHRIJVING

Uniek boek over de aartsvader van het communismeDe 19de eeuw was een periode van ongekende veranderingen. Intellectueel, sociaal, economisch, religieus, technologisch – de uitdagingen waren groter dan ooit. Afstanden werden kleiner, steden groeiden en de nieuwe fabrieken leverden een golf van uitvindingen op. In de nasleep van de Slag bij Waterloo vond tegelijkertijd Europa-breed een debat plaats over de werkelijke betekenis van de Franse Revolutie en de hoop en angsten die deze had voortgebracht. Midden in deze discussie staat Karl Marx, de zoon van een Joodse bekeerling uit het Rijnland, een man die zijn hele leven zou wijden aan de studie naar de raadsels en paradoxen van de 19de-eeuwse wereld.Gareth Stedman Jones neemt de lezer mee naar de wereld van Karl Marx en de ontwikkeling van zijn gedachtegoed. Als geen ander slaagt hij erin de mens en zijn ideeën begrijpelijk te maken. Met als opvallendste onthulling dat Marx aan het eind van zijn leven zijn geloof in zijn communistische theorieën verloor en Het Kapitaal niet wilde voltooien omdat hij meende dat zijn analyses onjuist waren – iets wat zijn vriend, medewerker en volgeling Friedrich Engels wist te verdoezelen.Gareth Stedman Jones is professor Ideeëngeschiedenis aan de Universiteit van Londen en een Fellow van King's College, Cambridge, waar hij sinds 1997 als professor Politieke Wetenschap doceert. Hij is de veelgeprezen redacteur en commentator van de Penguin Classics Edition van Het Communistisch Manifest.

Wil je het boek lezen?Karl Marx in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gareth Stedman Jones. Lezen Karl Marx Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN