Het licht en de korenmaat

Het licht en de korenmaat - Hans Wopereis | Fthsonline.com

...d dat je je kennis of vaardigheden niet moet verbergen, maar juist moet laten zien wat je weet en kunt ... Het licht en de korenmaat [e-Book] - Hans Wopereis - (ISBN ... ... .Volgens Van Dale (2005) kan je licht onder de korenmaat zetten de bijbetekenis hebben 'je kennis voor jezelf willen houden, anderen niet willen helpen'.. Deze uitdrukking is ontleend aan de Bijbel. 'Het licht en de korenmaat' door Hans Wopereis - Onze prijs: €24,95 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis Geschreven bij Het licht en de korenmaat. Een boek dat over mijzelf gaat, bladzijde na bladzijde. Iedere keer kwam bij het lezen ervan de vraa ... Het licht en de korenmaat eBook: Wopereis, Hans: Amazon.nl ... ... . Een boek dat over mijzelf gaat, bladzijde na bladzijde. Iedere keer kwam bij het lezen ervan de vraag bij mij op hoe ik in mijn leven omga met mijn eigen inspiratie, hoe ik die levend heb gehouden binnen de organisaties waar ik gewerkt heb en wat ik kan doen om de start te zijn van veranderingen in die organisaties. Mt 5:15 Ook steekt men geen lamp aan en zet die onder de korenmaat, maar op de kandelaar, en zij schijnt voor allen die in het huis zijn. Mt 5:16 Laat zo uw licht schijnen voor het oog van de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader die in de hemelen is, verheerlijken. (TELOS) Een modius was in de Romeinse tijd ca. 8,7 liter. Matteüs 5, 13-16 Korenmaat 'Zijn licht niet onder de korenmaat zetten,' is natuurlijk ontleend aan Matteüs 5,15. Die 'korenmaat', de modios (Grieks) kennen we vooral van het Latijnse modius, maatbeker of grote schepel, al was het meer een maatemmer van bijna 9 liter.Het was een ronde bak waarin droge waar, zoals graan (het basisvoedsel in het Romeinse Rijk) bewaard werd. 'Het licht en de korenmaat' kent inmiddels een 4de druk. Over de auteur: Hans Wopereis is verbonden aan het ITIP School voor leven en werk in Zutphen en geeft leiding aan de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Wopereis
DIMENSIE
11,38 MB
BESTANDSNAAM
Het licht en de korenmaat.pdf

OMSCHRIJVING

Veel mensen komen vroeg of laat voor de opdracht te staan hun persoonlijke spiritualiteit te verbinden met hun dagelijks werk. Maar hoe maak je die verbinding in een werkomgeving die zo dikwijls geregeerd wordt door vaste patronen en kortetermijnbelangen?Het boek van Hans Wopereis gaat in essentie over persoonlijk leiderschap. Over de bezielende invloed die je als individu kunt uitoefenen als je het waagt om je licht niet onder, maar op de korenmaat te zetten. Één iemand kan het verschil uitmaken in het doorbreken van een gevestigde cultuur. Ieder van ons kan soms die ene zijn. Een inspirerend en praktijkgericht boek waarin mythen, sprookjes en bijbelverhalen over de innerlijke weg een grote rol spelen.Hans Wopereis is verbonden aan het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie)School voor leven en werk in Zutphen. Samen met mededirecteur Bas Klinkhamer en een team van begeleiders heeft hij de afgelopen vijftien jaar talloze bedrijven en organisaties begeleid in cultuurveranderingsprojecten. Daarnaast is Hans Wopereis als docent verbonden aan de ITIP-opleidingen.

Wil je het boek lezen?Het licht en de korenmaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Wopereis. Lezen Het licht en de korenmaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN