De Zaak Zonnestelsel

De Zaak Zonnestelsel - Martijn van Calmthout | Fthsonline.com

...annend boek' (nbd biblion) en 'Een boek waarin ons eigen zonnestelsel krijgt waar het recht op heeft: aandacht' (Interne keuken, radio 1 vrt) ... de Zaak Zonnestelsel - Universiteit Leiden ... . De presentatie in de vorm van een rechtszaak vond plaats in een uitverkochte Balie, Amsterdam. Niet alleen de feiten komen langs, ook de soms spectaculaire achterliggende oorzaken. Midden in het boek enkele bladzijden met mooie afbeeldingen in kleur. Twee intermezzo's gaan over de kracht van computersimulaties en spectaculaire vondsten van steentjes van buiten het zonnestelsel. Goed up-to-date en spannend boek over "De zaak zonnestelsel". De zaak zonnestelsel : wat er gebeurde met de zon en de planeten Martijn Van ... De zaak zonnestelsel - Martijn Van Calmthout, Simon ... ... . Goed up-to-date en spannend boek over "De zaak zonnestelsel". De zaak zonnestelsel : wat er gebeurde met de zon en de planeten Martijn Van Calmthout (auteur) , Simon Frederik Portegies Zwart (auteur) Fascinerend Zonnestelsel 1e druk is een boek van Govert Schilling uitgegeven bij Fontaine Uitgevers. ISBN 9789059561212 Dit nieuwe boek van wetenschapsjournalist Govert Schilling beschrijft de bonte verscheidenheid van planeten, manen, kometen en planeto den de bizarre broertjes en zusjes van onze eigen aarde. Het ontstaan en de evolutie van het Zonnestelsel worden door de astronomie verklaard met de hypothese van de zonnenevel.Ons Zonnestelsel ontstond 4,567 miljard jaar geleden uit deze enorme moleculaire wolk, toen een klein deel ervan onder invloed van zwaartekracht instortte. Het merendeel van de massa concentreerde zich in het centrum en vormde de Zon. Noté /5: Achetez De zaak zonnestelsel: wat er gebeurde met de zon en de planeten de Van Calmthout, Martijn, Portegies Zwart, Simon Frederik: ISBN: 9789088031014 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Bestel De Zaak Zonnestelsel van Martijn van Calmthout;;Simon Portegies Zwart. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd...

INFORMATIE

AUTEUR
Martijn van Calmthout
DIMENSIE
10,79 MB
BESTANDSNAAM
De Zaak Zonnestelsel.pdf

OMSCHRIJVING

Het lijkt zo vertrouwd, het zonnestelsel. Een handvol planeten die ordelijk om een centrale ster draaien, sommige van rotsen, andere van gas. Wat manen. Een enkele komeet. Bekend terrein dus, denken we. In werkelijkheid wemelt het zonnestelsel van de raadsels en onbegrepen verschijnselen. Waar komt de zon vandaan? Hoe alleen is het zonnestelsel? Wat wordt er later van de aarde als de zon sterft? En: is ons water buitenaards? Waarom draaien sommige manen achteruit?In De Zaak Zonnestelsel speuren sterrenkundige Simon Portegies Zwart en schrijver Martijn van Calmthout als detectives naar antwoorden op de vele vragen over onze directe omgeving in de kosmos. 'Wat we zien is een still uit een meeslepende avonturenfilm waarvan we hooguit de samenvatting kennen.' Een thriller die eindigt in nieuwe inzichten en een warm pleidooi voor meer planeetwetenschappen.Martijn van Calmthout werkt bij het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef in Amsterdam, is freelance wetenschapsjournalist en auteur van een tiental boeken.Sterrenkundige Simon Portegies Zwart is sinds 2009 hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op de computationele astrofysica, waarbij het universum door middel van simulatie wordt bestudeerd.

Wil je het boek lezen?De Zaak Zonnestelsel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martijn van Calmthout. Lezen De Zaak Zonnestelsel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN