Niemandsland

Niemandsland - Kirsten Thorup | Fthsonline.com

...en, meubels, reclame, curiosa, oude bouwmaterialen en allerlei leuke, originele en gekke spullen ... niemandsland - WikiWoordenboek - Wiktionary ... . Niemandsland [begrip] - Een niemandsland of neutrale zone is een grensgebied dat aan niemand toebehoort. In oorlogstijd wordt het gebied tussen de frontlinies van twee vijandelijke legers ook wel aangeduid als niemandsland. In het algemeen zou je een gebied waar nooit iemand komt Niemandsland kunnen noemen. De titel Niemandsland is op 2 manieren in het boek terug te vinden. Aan de ene kant leeft Just ... Niemandsland ... . De titel Niemandsland is op 2 manieren in het boek terug te vinden. Aan de ene kant leeft Justus in een niemandsland van instellingen. Hij heeft geen eigen thuisbasis. Aan de andere kant is niemandsland de plek waar hij vroeger altijd wandelde met zijn vader. (blz 116) De schrijfster Guurtje Leguijt werd geboren op 31 maart 1961 te Krommenie. Niemandsland kan verwijzen naar: . Niemandsland (begrip), een begrip over territoria. Niemandsland (enclave), perceel waarvan tussen 1843 en 1995 niet duidelijk was bij welk land het hoorde. Niemandsland (Guurtje Leguijt), boek van Guurtje Leguijt uit 2008. Niemandsland (Marcel van Dam), boek van Marcel van Dam uit 2009. Niemandsland: Russische kernwapens op de zwarte markt, een boek van Jan ... John Puller 4 - Niemandsland (Paperback). Onderdeel van de serie John Puller. Wanneer special agent John Puller op bezoek gaat bij zijn vader, die... Niemandsland in Athene. Van de editie in Athene (mei 2014) is een registratie gemaakt. bekijk de registratie. 5 jaar Niemandsland. In een analyse voor Theatermaker, 'Vijf jaar dwalen door Niemandsland', stelt Robbert van Heuven de vraag wat een jarenlange internationale tour doet met een voorst...

INFORMATIE

AUTEUR
Kirsten Thorup
DIMENSIE
3,93 MB
BESTANDSNAAM
Niemandsland.pdf

OMSCHRIJVING

Carl Sørensen zit in een verpleeghuis.Tegen zijn zin. 'Opgesloten' is een beter woord. Hij is ruim 90 jaar oud, een heel leven achter de rug en niets dat beklijft. Ja, de moeilijke jeugd en de angsten zijn er nog, ergens in het achterhoofd, maar de woorden die daar bij horen zijn bijna verdampt. Zijn zoon en schoondochter, die in de buurt wonen, kunnen tijdelijk niet voor hem zorgen vanwege de vakantie. Eenmaal in het verpleeghuis krijgt zijn kortstondige verblijf een permanent karakter.Carl Sørensen wil geen patiënt zijn. Geestelijk en lichamelijk takelt hij af, maar bij vlagen weet hij heel goed wat er met hem gebeurt.Maar hoe moet je je verzetten als je hulpeloos en afhankelijk bent? En wie is aansprakelijk: het verplegend personeel, je familie, je lichaam?Zijn dochter blijft hem bezoeken, maar de gesprekken lopen stroef.Vader en dochter zoeken elkaars liefde, maar de aftakeling zit in de weg. Het grote familiegeheim dat Sørensen met zich mee draagt, zal hij binnenkort mee zijn graf in moeten nemen: nu hij aan het dementeren is en niet langer goed kan spreken is het nauwelijks meer mogelijk om over het verleden te praten en ermee in het reine te komen.Niemandsland is een roman die zich laat vergelijken met Hersenschimmen van Bernlef, maar die niet alleen de ondergang van de hoofdpersoon beschrijft, maar ook laat zien hoe moeilijk het voor kinderen is om met hun ouders in gesprek te blijven.

Wil je het boek lezen?Niemandsland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kirsten Thorup. Lezen Niemandsland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN