Wegen na Rome

Wegen na Rome - Gerard Tuk | Fthsonline.com

...oenen soldaten en handelskaravanen zich snel verplaatsen doorheen het hele Romeinse Rijk ... Alle wegen naar Rome | De Volkskrant ... . Review DE WEGEN NAAR ROME. Zbigniew Herbert: Barbaar in de tuin. Vert. Karol Lesman; De Bezige Bij, Amsterdam; 250 blz. - ¿ 44,50. Bas Heijne: Laatste woorden ... Wat is de betekenis van Alle wegen leiden naar Rome? Op Ensie, Encyclopedie sinds 1946, vind je 2 betekenissen van het woord Alle wegen leiden naar Rome. Door experts geschreven. Diverse wegen leidden naar Syrisch Antiochië, het huidige An ... Wegen na Rome ... . Door experts geschreven. Diverse wegen leidden naar Syrisch Antiochië, het huidige Antakya in Turkije. Antiochië was de op twee na grootste stad van het Romeinse Rijk, na Rome en Alexandrië. De kaart toont op die plek een zittende godin met een stralenkrans. Op de Peutingerkaart zijn twaalf wegen te zien die naar Rome leiden. Een van die wegen is de Via Appia. Alle wegen leiden naar Rome. Dat was zo in de antieke tijd toen Romeinse legioenen over de "Via Appia's" van de stad marcheerden om de wereld te veroveren. Over dezelfde wegen kwamen eeuwen later de pelgrims. Het is tegenwoordig -op de legers na- niet anders. Om Rome kan niemand heen. Er zijn meerdere wegen naar Rome Twijfelaars en uitvallers (her)oriënteren zich in Techstart-propedeuse Raymond Meijs in het lab van Toegepaste Natuurwetenschappen: "Techstart biedt de twijfelende student wel de mogelijkheid om een juiste keuze te kunnen maken." 'Wegen naar Rome' is een dialoog over de gang van gezel naar meester in de Gilde van FilosofischPractici. Gepubliceerd in 'Dialectiek', Tijdschrift voor Filosofisch Practici Mijnheer de Voorzitter, ooit leidden alle wegen naar Rome, want zo werden zij door de Romeinen aangelegd naar het centrum van de beschaafde wereld. Once upon a time all roads led to Rome , the centre of the civilised world, because that was how the Romans built them....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Tuk
DIMENSIE
8,98 MB
BESTANDSNAAM
Wegen na Rome.pdf

OMSCHRIJVING

Toen Rob Rensenbrink in 1978 tegen de paal schoot in de blessuretijd van de finale van het wereldkampioenschap voetbal, was de beker bijna voor Nederland. Vier jaar later hing de rood-wit-blauwe vlag er nogal anders bij. Voor het WK van 1982 plaatsten we ons niet eens.Hoe ging het tussen die twee toernooien? De kwalificatie voor EK '80 begon met wat "makkies' en kwam uiteindelijk toch maar nét goed: het Wonder van Leipzig. "We gaan naar Rome', zong Simon Tahamata op een plaatje dat de Top 40 niet haalde. Hijzelf was zo hopeloos uit vorm dat bondscoach Jan Zwartkruis hem buiten de selectie liet. Oranje ging ook al niet naar Rome: het strandde in Milaan.Bijna veertig jaar na Rome gaan we wegen: de balans opmaken van bovengenoemde periode. Welk gewicht moet je hechten aan wat er zoal gezegd is over die paal van Rensenbrink en de penalty tegen Griekenland? Nederland speelde gelijk tegen regerend kampioen Tsjecho-Slowakije en verloor met 3–2 van de uiteindelijke winnaar West-Duitsland: zo slecht kan dat toch niet zijn? Cruijff en Van Hanegem waren al weg, Neeskens, Jansen en Rensenbrink haakten af. Maar Krol, Rep en Haan waren er nog. Wijnstekers en Van de Korput kwamen op. En dan had je ook nog de PSV'ers die in Argentinië doorbraken: Brandts, Poortvliet en Wildschut. Hovenkamp, Kist en Thijssen, die destijds verstek lieten gaan, waren nu van de partij. Gerard Tuk ('s-Gravendeel, 1969) bewandelt opnieuw de wegen die van Buenos Aires naar San Siro leidden. Hij schuwt daarbij de details niet en constateert dat aangeboorde bronnen niet altijd zo betrouwbaar blijken.

Wil je het boek lezen?Wegen na Rome in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Tuk. Lezen Wegen na Rome Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN