Operatie Storm

Operatie Storm - John J. Geoghegan | Fthsonline.com

...rlog slag leverden met de Japanners. Want het was uiteindelijk de USS Segundo die de I-401 wist op te sporen ... Operatie __ Storm luchtoffensief tegen Irak - CodyCross ... ... . Operatie Rode Storm geeft een voortreffelijk inzicht in moderne oorlogsvoering. Tom Clancy weet als geen ander grootscheepse militaire ondernemingen te combineren met heldhaftige eenmansacties. Onvoorstelbaar uithoudingsvermogen en menselijk vernuft nemen het op tegen uiterst geavanceerde onderzeeers, kruisraketten en vliegtuigen. Operatie Storm-333 ( Rus: Шторм-333, .Translit Shtorm-333) was een operatie die op 27 december 1979 p ... Top Honderd | Operatie storm - John J. Geoghegan ... . Operatie Storm-333 ( Rus: Шторм-333, .Translit Shtorm-333) was een operatie die op 27 december 1979 plaatsvond, waar de Sovjet troepen bestormden de Tajbeg Palace in Afghanistan en vermoord Afghaanse president Hafizullah Amin.Een onbekend aantal Afghaanse paleis bewakers werden gedood, terwijl 150 werden gevangen genomen. 11-jaar-oude zoon Amin stierf van granaatscherven wonden. In 'Operatie Storm' vertelt John Geoghegan de hele vrijwel onbekende geschiedenis van de Sen-toku. Daarnaast beschrijft Geoghegan ook de avonturen van de Amerikaanse onderzeeërs die gedurende de hele oorlog slag leverden met de Japanners. Want het was uiteindelijk de USS Segundo die de I-401 wist op te sporen. Operation Storm (Serbo-Croatian: Operacija Oluja/Операција Олуја) was the last major battle of the Croatian War of Independence and a major factor in the outcome of the Bosnian War.It was a decisive victory for the Croatian Army (HV), which attacked across a 630-kilometre (390 mi) front against the self-declared proto-state Republic of Serbian Krajina (RSK), and a strategic ... Operatie Storm Hulp nodig om onze Storm van 7 mnd op tijd voor einde groei te kunnen laten opereren, De operatiedag is 17 maart 2017 . Storm is onze (moeder en 2 kinderen) hond een mix van een aantal rassen waaronder Akita en Malamute. Storm is lief sociaal vriendelijk vrolijk ... N...

INFORMATIE

AUTEUR
John J. Geoghegan
DIMENSIE
8,73 MB
BESTANDSNAAM
Operatie Storm.pdf

OMSCHRIJVING

Na de geniepige aanval op Pearl Harbour wisten de Japanners dat zij zes maanden de tijd hadden om hun voordeel uit te buiten. Ze consolideerden hun veroveringen in Azië en bouwden in het geheim aan de grootste onderzeeër ter wereld: de Sen-toku. Deze boot was 120 meter lang en daarmee veel groter en vele malen geavanceerder dan de grootste Amerikaanse onderzeeboot. De Sen-toku kon per stuk drie bommenwerpers vervoeren en eindeloos onder water blijven. De Japanners wilden hiermee een aantal Amerikaanse steden en het Panamakanaal bombarderen, en hoopten zodoende de Verenigde Staten zodanig te demoraliseren dat zij zich uit de oorlog in het Oosten zouden terugtrekken.De Sen-toku was het geesteskind van admiraal Isoruku Yamamoto, de architect van de aanval op Pearl Harbour. De opvolger van de later gesneuvelde Yamamoto werd commandant Ariizumi die de bijnaam 'de Gangster' droeg, vanwege zijn moorddadige gedrag in de Indische Oceaan. Zo liet hij de overlevenden van het door hem getorpedeerde Nederlandse vrachtschip de Tjisalak meedogenloos vermoorden.In 'Operatie Storm' vertelt John Geoghegan de hele vrijwel onbekende geschiedenis van de Sen-toku. Daarnaast beschrijft Geoghegan ook de avonturen van de Amerikaanse onderzeeërs die gedurende de hele oorlog slag leverden met de Japanners. Want het was uiteindelijk de USS Segundo die de I-401 wist op te sporen. De patstelling die toen ontstond en de dramatische gebeurtenissen die daarop volgden, laten zich lezen als een roman, evenals de bizarre afloop waarbij de Amerikanen uiteindelijk de Sen-toku in handen kregen.'Operatie Storm' is niet alleen een geschiedenisboek met vele nieuwe en verrassende feiten, het beschrijft tevens de karakters van een aantal hoofdpersonen. Geoghegan ontvouwt en onthult zoveel verhaallijnen dat er over de rol van Japan in de Tweede Wereldoorlog hierdoor veel meer duidelijkheid bestaat dan voorheen.

Wil je het boek lezen?Operatie Storm in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John J. Geoghegan. Lezen Operatie Storm Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN