Nijmegen Binnen En Buiten De Singels

Nijmegen Binnen En Buiten De Singels - W. Uitterhoeve | Fthsonline.com

...en en buiten de singels / een rondgang door stad en buitengebied W ... Parkeeropbrengst Nijmegen 1,7 miljoen minder | Nijmegen ... ... . UITTERHOEVE; G. LEMMENS - 2006 - Nijmegen is een oude stad omringd door een afwisselende en boeiende omgeving. Zowel stad als omgeving tellen ondanks verwoesting en modernis… | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! "Nijmegen binnen en buiten de singels - een rondgang door stad en buitengebied" door Wilfried Uitterhoeve en Gerard Lemmens. Een rondgang langs de meest markante elementen zoals nog zichtba ... Parkeervergunning bedrijven | Gemeente Nijmegen ... . Een rondgang langs de meest markante elementen zoals nog zichtbaar of af te lezen uit het landschap. Gerard Lemmens leidt de lezer en kijker door de oude en de grote stadsuitbreidingen van de twintigste eeuw. Bronnen. Uitterhoeve, W.J.G., Theodoor, G., Lemmens, M., Nijmegen binnen en buiten de singels / druk 2: een rondgang door stad en buitengebied, SUN, 2005, ISBN 90 ... Het Hunnerpark ligt aan de rand van de stuwwal uit het Saale-glaciaal op een plek die vroeger Hoenderberg genoemd werd en waarop een schans gelegen was. Het park werd tussen 1876 en 1884 gecreëerd toen de stadsmuren in Nijmegen afgebroken werden. Er waren plannen om een villapark op de locatie te bouwen, maar het park werd aangelegd naar een ontwerp van de Leuvense tuinarchitect Liévin Rosseels. NIJMEGEN - Nog achttien horecazaken zijn in de race voor de Terrasprijs Nijmegen 2012. In totaal 78 terrassen, binnen en buiten de singels, zijn afgelopen tijd beoordeeld door negen juryleden.Het ... P. van der Heijden, Twintig eeuwen Nijmegen (Nijmegen 2005) W. Uitterhoeve en G. Lemmens, Nijmegen binnen en buiten de singels. Een rondgang door stad en buiten- gebied (Amsterdam 2005) Drie delen onder redactie van diverse auteurs. Geschiedenis van de oudste stad van Nederland (Wormer 2005) D. Verhoeven (red.), De canon van Nijmegen (Nijmegen ... NIJMEGEN - De parkeeropbrengst in Nijmegen blijft dit jaar opvallend achter op de begroting. Nijmegen houdt rekening met een tekort van tenminste 1,7 miljoen euro op een verwachte opbrengst van 13 ... Organiseer jouw uitje bij DoeNederland Nijmegen. Bekijk ons ruime aanbod en kies jouw favoriet! ... • Uitjes voor binnen én buiten . Uitje op maat. ... Wij vragen je om de veiligheidsregels in acht te nemen en de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. B. Gunterman, Historische atlas van Nijmegen. 2000 jaar ruimtelijke ontwikkeling in kaart gebracht (Amsterdam 2006). P. van der Heijden, Twintig eeuwen Nijmegen (Nijmegen 2005). W. Uitterhoeve en G. Lemmens, Nijmegen binnen en buiten de singels. Een rondgang door stad en buiten- gebied (Amsterdam 2005). Deze gids laat u in zes wandelingen kennis maken ...

INFORMATIE

AUTEUR
W. Uitterhoeve
DIMENSIE
7,37 MB
BESTANDSNAAM
Nijmegen Binnen En Buiten De Singels.pdf

OMSCHRIJVING

Een rondgang langs de meest markante elementen zoals nog zichtbaar of af te lezen uit het landschap. Gerard Lemmens leidt de lezer en kijker door de oude historische stad en Wilfried Uitterhoeve voert de beschouwer mee door de negentiende-eeuwse singelgordel en de grote stadsuitbreidingen van de twintigste eeuw. Daarna worden de omringende gebieden belicht:Groesbeek, Ooijpolder en Duffelt, Beek-Ubbergen en Berg en Dal, het gebied westelijk van de stad en het Overwaalse Lent. Meer dan honderd illustraties geven een rijk beeld van heden en verleden.

Wil je het boek lezen?Nijmegen Binnen En Buiten De Singels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Uitterhoeve. Lezen Nijmegen Binnen En Buiten De Singels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN