De geur van kolen

De geur van kolen - Joep Dohmen | Fthsonline.com

...spraakmakende boeken over De Vriendenrepubliek, het Europees Parlement, de bouwfraude en het kindermisbruik in de katholieke kerk neemt Joep Dohmen nu zijn geboorteplaats Heerlen onder de loep ... De geur van kolen - Heerlen Vertelt ... . Het begint met een koffer met inhoud, nagelaten door zijn ouders. Dohmen gaat op zoek naar zijn familieverhaal. De geur van kolen. Aan: Typ de naam van één of meer vriend(en). Onderwerp: Bericht: Sluit venster. Boek. Auteur: Dohmen, Joep (1960-) Inhoud: Opkomst, bloei en neergang van de Limburgse mijnstad Heerlen, verbonden met de familiegeschiedenis van de auteur. Boek volw. non-fictie Nederlands ... De geur van kolen | DE MIJNEN ... . Boek. Auteur: Dohmen, Joep (1960-) Inhoud: Opkomst, bloei en neergang van de Limburgse mijnstad Heerlen, verbonden met de familiegeschiedenis van de auteur. Boek volw. non-fictie Nederlands 2013: Toptags: Waardering: Reserveer ... 'De geur van kolen' legt ook bloot hoe steenkolenmijnen, Kerk en autoritaire bestuurders greep hadden op ieders doen en laten. Voor het eerst gingen geheime dossiers open. Zo blijkt burgemeester Marcel van Grunsven, die de stad 35 jaar bestuurde, een verborgen verleden te hebben. 'De geur van kolen' legt ook bloot hoe steenkolenmijnen, Kerk en autoritaire bestuurders greep hadden op ieders doen en laten. Voor het eerst gingen geheime dossiers open. Zo blijkt burgemeester Marcel van Grunsven, die de stad 35 jaar bestuurde, een verborgen verleden te hebben. De geur van kolen | ISBN 9789079226108 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De damp uit de mijnschachten is opgetrokken, het steenkoolgruis bijeengeveegd. Het is Dohmen niet ontgaan. Nu de rest van Nederland nog. Uitgeverij lvd-u. Joep Dohmen - De Geur Van Kolen (Uitgeverij LVD-U, 2013) Binnenkort een uitgebreid interview met Joep Dohmen bij ZwartGoud 'De geur van kolen' legt ook bloot hoe steenkolenmijnen, Kerk en autoritaire bestuurders greep hadden op ieders doen en laten. Voor het eerst gingen geheime dossiers open. Zo blijkt burgemeester Marcel van Grunsven, die de stad 35 jaar bestuurde, een verborgen verleden te hebben. Oorsprong. De West-Europese steenkool ontstond in het Westfalien (313,0 tot 303,9 miljoen jaar geleden, een subperiode van het Carboon) na langdurig aan hoge druk en warmte te zijn blootgesteld, waarbij tamelijk zuivere koolstof en vluchtige verbi...

INFORMATIE

AUTEUR
Joep Dohmen
DIMENSIE
11,58 MB
BESTANDSNAAM
De geur van kolen.pdf

OMSCHRIJVING

Na spraakmakende boeken over De Vriendenrepubliek, het Europees Parlement, de bouwfraude en het kindermisbruik in de katholieke kerk neemt Joep Dohmen nu zijn geboorteplaats Heerlen onder de loep.Het begint met een koffer met inhoud, nagelaten door zijn ouders. Dohmen gaat op zoek naar zijn familieverhaal. De vader van zijn opa kon niet lezen of schrijven. Zijn opa schopte het tot chef van de administratie van de Staatsmijnen. Zijn vader schreef gedichten.'De geur van kolen' legt ook bloot hoe steenkolenmijnen, Kerk en autoritaire bestuurders greep hadden op ieders doen en laten. Voor het eerst gingen geheime dossiers open. Zo blijkt burgemeester Marcel van Grunsven, die de stad 35 jaar bestuurde, een verborgen verleden te hebben.Bovenal is 'De geur van kolen' het wonderlijke verhaal van een arcadisch dorp dat moderne mijnstad werd, en nu kampt met leegloop en verpaupering. Dat alles in één mensenleven. Zo'n snelle opkomst en ondergang, met zulke catastrofale gevolgen, is uniek voor Nederland. Wat ging er fout? Is er nog toekomst?

Wil je het boek lezen?De geur van kolen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joep Dohmen. Lezen De geur van kolen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN