Biechten Bij Calvijn

Biechten Bij Calvijn - Speelman, H.A. | Fthsonline.com

...rament, sacrament van de vergeving of sacrament van boete en verzoening genoemd, is een van de zeven sacramenten van de Katholieke Kerk ... BIECHTEN BIJ CALVIJN: Over het geheim van heilig ... ... .In dit sacrament kan een gevolmachtigde priester, in Christus' naam zonden vergeven.Deze priesterlijke functie wordt biechtvader genoemd. De biecht is gebaseerd op de woorden die Jezus heeft gericht tot zijn Apostelen op de dag van ... Biechten bij Calvijn. Over het geheim van heilig communiceren [Bespreking van: H.A. Speelman (2010) Biechten bij Calvijn. Over het geheim van heilig communiceren]. / de Vries, P. In: Hervormde kerkbode voor de Veluw ... Digibron.nl, Bij Calvijn te biecht gaan ... .A. Speelman (2010) Biechten bij Calvijn. Over het geheim van heilig communiceren]. / de Vries, P. In: Hervormde kerkbode voor de Veluwe, Vol. 69, No. 21, 2012, p. 39. Research output: Contribution to Journal › Book/Film/Article review Heeft Calvijn aansluiting gezocht bij de middeleeuwse boete- en biechtpraktijk of heeft hij daarmee totaal gebroken? Een interessante vraag waarop het boek Heeft Calvijn aansluiting gezocht bij de middeleeuwse boete- en biechtpraktijk of heeft hij daarmee totaal gebroken? Een interessante vraag waarop het boek "Biechten bij Calvijn" van dr. H. A ... Calvijn was typisch een mens uit de late middeleeuwen, komend uit de wereld van orde en eenheid. Tegelijk leefde hij volop in de vroegmoderne wereld waarin van alles in beweging was. In die nieuwe wereld probeerde hij bewo...

INFORMATIE

AUTEUR
Speelman, H.A.
DIMENSIE
11,52 MB
BESTANDSNAAM
Biechten Bij Calvijn.pdf

OMSCHRIJVING

Calvijn was typisch een mens uit de late middeleeuwen, komend uit de wereld van orde en eenheid. Tegelijk leefde hij volop in de vroegmoderne wereld waarin van alles in beweging was. In die nieuwe wereld probeerde hij bewogen, gedreven en onrustig enige orde aan te brengen, zowel in theorie als in praktijk. De zestiende-eeuwse kerk werd beheerst door meerdere dwingende constructies en systemen, waarvan het biecht- en boetesysteem het klassieke voorbeeld is. In hoeverre Calvijn zich daadwerkelijk daarvan heeft kunnen losmaken, is een thema dat in dit boek zichtbaar wordt gemaakt. De centrale vraag van Biechten bij Calvijn is of en in welke mate Calvijn aansluiting zocht bij de middeleeuwse biecht. Vanuit een nieuwe kijk op bestaande bronnen en vanuit nieuwe bronnen wordt onder andere uitgebreid aandacht gegeven aan de middeleeuwse boete- en biechtpraktijk en aan de vijf etappes waarin Calvijn in vierentwintig jaar zijn boete- en biechtsysteem in Genève en Straatsburg ontwikkelde.

Wil je het boek lezen?Biechten Bij Calvijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Speelman, H.A.. Lezen Biechten Bij Calvijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN