Hendrik in de werkverschaffing

Hendrik in de werkverschaffing - Frans van Emmerik | Fthsonline.com

...houden. Het Goffertpark in Nijmegen is een van de openbare werken die door de overheid in deze periode geïnitieerd werden ... Hendrik in de werkverschaffing, Frans van Emmerik ... ... . In bijna alle Nederlandse steden deed men aan werkverschaffing en hierbij koos men bijna zonder uitzondering voor projecten waarvoor geen opleiding nodig was. Hendrik in de werkverschaffing - Frans van Emmerik Jouw boekenplank Wil ik lezen. Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; Verwijderen; Favorieten Verlanglijstje In bezit Uitgeleend {{title}} Nieuwe plank maken; Loading; De wijzigingen zijn opgeslagen; Jouw waardering Jouw recensie Schrijf een recensie Topics. Start een topic voor discussies ... Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt, of het nu gaat om boeken of e-Books. Wan ... Frans van Emmerik: Hendrik in de werkverschaffing ... . Start een topic voor discussies ... Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt, of het nu gaat om boeken of e-Books. Want boeken: daar draait het bij ons om. Als een van de best gesorteerde internetboekhandels bieden wij je boeken aan in elke denkbare categorie. Bijna elk Nederlandstalig boek dat in de handel is, kun je via ons eenvoudig vinden en bestellen. Naast een uitgebreid assortiment biedt boeken.com alle voordelen op het ... Hendrik in de werkverschaffing (boek) Bekijk alles. Wij Viaanse jongens Frans van Emmerik • Boek • paperback. Samenvatting . In het jaar 1867 overleden binnen vijf weken dertien familieleden van auteur Frans van Emmerik aan cholera, waaronder zijn overgrootvader en diverse andere gezinsleden van de familie Florie. Fort Frederik Hendrik Tussen 1810 en 1812 door de Fransen gebouwd als "Fort Impérial". Het fort heeft een vijfhoekig grondplan van 400 bij 600 meter met op elke hoek een bastion. Aan de noordzijde was een kustbatterij. Rondom een contrescarp met drie kleine ravelijnen in de buitengracht. Werkverschaffing . Het was zeker geen eer om in de werkverschaffing te zitten. Daar werd de hele familie op aangekeken. Het betekende namelijk dat je niet zo'n goede werker was. Men redeneerde gewoon dat als je goed in je werk was je ondanks de werkloosheid wel een andere baan had gevonden....

INFORMATIE

AUTEUR
Frans van Emmerik
DIMENSIE
4,70 MB
BESTANDSNAAM
Hendrik in de werkverschaffing.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek Hendrik in de Werkverschaffing lopen drie verhalen door elkaar heen. Het eerste verhaal gaat over de familie van Hendrik van Emmerik. Hendrik trouwde in 1905 met Gijsbertha (Bertie) Theodora de Klein. Zij kregen drie kinderen.Vooral 1917 werd een droevig jaar. Zijn lieve echtgenote Bertie overleed 8 maart 1917 aan een hartaanval en zijn tweejarig dochtertje Cornelia over-leed 3 december 1917 aan difterie. Hendrik hertrouwde in 1920 met mevrouw Steegers. Het werd een verstands-huwelijk. Zij overleed in april 1930.Het tweede verhaal gaat over de Werkverschaffingsprojecten in Nederland. Hendrik werd werkloos en hij werd met een spade en een kruiwagen tewerk- gesteld.Aangrijpende verhalen van diverse projecten in Nederland lopen als een rode draad door dit boek. Veel projecten werden gecoördineerd door de Heidemij. Het werd voor de Heidemij een zwarte bladzijde in hun historie. Hun opzichters (stoklopers) voerden vaak een schrikbewind. Stakingen en opstanden waren het resultaat. Er waren ook doden te betreuren. In hun 50-jarig gedenkboek uit 1946 werden slechts twee alinea's aan deze zwarte periode besteed. Men verschuilde zich achter het feit, dat men opdracht had gekregen van het ministerie van Sociale Zaken.Het derde verhaal gaat over de opkomst van de NSB. In 1935 behaalde de NSB bij de Provinciale Statenverkiezingen acht procent van de stemmen. In 1939 verloor de NSB desastreus.Dit boek is overladen met boeiende dialogen tussen voor- en tegenstanders van de NSB binnen de groep van Hendrik van Emmerik. Zijn groep nam het in het bijzonder op voor Levie Polak, een Joodse man. Nederland was in die periode heilig overtuigd, dat zij ook dit keer neutraal zou blijven.

Wil je het boek lezen?Hendrik in de werkverschaffing in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans van Emmerik. Lezen Hendrik in de werkverschaffing Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN