Zes jaren in Suriname

Zes jaren in Suriname - A. Kappler | Fthsonline.com

...ieken bezorgd, menschlievend man, die zijnen stand tot eer verstrekte, nam mij onder zijne behandeling ... Suriname: Zes jaren in Suriname. Schetsen en tafereelen ... ... . Zes jaren in Suriname (1854) ... Reeds zeven jaren waren er van zijnen straftijd verloopen; door alle kommandanten was hij met toegevendheid behandeld geworden. Ofschoon zijne haren reeds grijs werden, behield hij nogtans een vast karakter en onderwerping bleef hem vreemd. Zes jaren in Suriname (1854) ... In Suriname rekent men naar het fransche muntstelsel, met banknoten van ƒ254,- tot van 10 cents n ... Digibron.nl, „Zes jaren in Suriname": een teken van nieuwe ... ... ... In Suriname rekent men naar het fransche muntstelsel, met banknoten van ƒ254,- tot van 10 cents ned. Als kleiner pasmunt zijn eene menigte cents in omloop. Het papieren geld, dat somtijds 30% beneden de nominale waarde stond, ... ZES JAREN IN SURINAME (Hardcover). lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- ; Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Zes jaren in Suriname | ISBN 9789057303012 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. August Kappler (Mannheim, 11 november 1815 - Stuttgart, 20 oktober 1887) was de stichter van Albina in Suriname.. Levensloop. Van 1836 tot en met 1841 was hij militair in Suriname.Hij bezocht onder meer de plaats Groningen, en was commandant van het fort Prins Willem Frederik bij Galibi.Over deze periode schreef hij het boek Zes Jaren in Suriname 1836-1842; Schetsen en Taferelen uit het ... Zes jaren in Suriname 1e druk is een boek van A. Kappler uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303012 'De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in al haar rijkdom aan ons. Hoe mooi en bekoorlijk kwam mij dit land voor! Zes jaren in Suriname • August Kappler. Een Duitser in Suriname 1836-1842 • Michaël Ietswaart • 9789057303012 • Paramaribo, 19e eeuw Zes jaren in Suriname. 'De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in ...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Kappler
DIMENSIE
4,77 MB
BESTANDSNAAM
Zes jaren in Suriname.pdf

OMSCHRIJVING

Zes jaren in Suriname 1e druk is een boek van A. Kappler uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303012 'De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in al haar rijkdom aan ons. Hoe mooi en bekoorlijk kwam mij dit land voor! In de winter hadden wij de eentonige duinen van Holland verlaten en nu bevonden wij ons in het land waar het altijd zomer is. Nooit zal ik het moment vergeten waarop ik voor het eerst voet aan wal zette in dit land!'Zo beschrijft August Kappler (1815 - 1887) zijn eerste kennismaking met Suriname. Kappler was een Duitser die het saaie bestaan van leerling in een specerijenwinkel in Duitsland vaarwel had gezegd op zoek naar een avontuurlijk leven elders. Bijna bij toeval kwam hij als jonge man van negentien jaar terecht bij de koloniale troepen bestemd voor Suriname. Hij verpandde zijn hart aan dit land waar hij in totaal 43 jaar woonde. Met een vaak onderkoelde humor, die men misschien niet direct zou verwachten van een Duitser, beschrijft hij het land en zijn inwoners. Kappler is de insider bij uitstek die als geen ander open en eerlijk schrijft over Suriname in de 19e eeuw. Dit boek beschrijft zijn eerste periode in militaire dienst in Suriname en geeft prachtige beelden van het leven in Paramaribo, het bestaan op de militaire posten en zijn veelvuldige contacten met de indianen, bosnegers en plantagehouders. Beelden die soms niet zouden misstaan op een schilderij van Jan Steen.

Wil je het boek lezen?Zes jaren in Suriname in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Kappler. Lezen Zes jaren in Suriname Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN