Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw

Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw - Riet Schenkeveld-Van der Dussen | Fthsonline.com

... Raphaelszoon Camphuysen Doopsgezind en Remonstrant: Published in: De zeventiende eeuw, 30(2), 293 ... bol.com | Zingend door het leven | 9789089641465 ... ... . ISSN 0921-142X. Author: Visser, Arnoud: Date issued: 2014 ... Voor de verkoop was dat een belangrijke factor, dat zie je ook aan de aandacht die uitgevers aan de notatie van de muziek besteden." "Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw. Dirck Raphaelszoon Camphuysen, doopsgezind en remonstrant", Riet Schenkeveld-van der Dussen (ed.); uitg. Een inkijkexemplar. Issuu company logo. Close. Try. Features Fullscreen sharing Embed An ... Studystore | Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw ... ... .); uitg. Een inkijkexemplar. Issuu company logo. Close. Try. Features Fullscreen sharing Embed Analytics Article stories Visual Stories SEO. Designers Marketers Social Media Managers Publishers. Support. Bezig met LNX017B05 Letterkunde van de Gouden Eeuw aan de Rijksuniversiteit Groningen? Op StudeerSnel vind je alle samenvattingen, oude tentamens, college-aantekeningen en uitwerkingen voor dit vak Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw 9789021143552 Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . Geen risico met vooraf betalen want wi De Huub Oosterhuis van de 17de eeuw tot leven gewekt. Het best verkochte en meest herdrukte liedboek van de Gouden Eeuw was Stichtelycke rymen van Dirck Raphaelszoon Camphuysen uit 1624. Riet Schenkeveld wekt Camphuysen tot leven door zijn biografie te verbinden met zijn poëzie. Het boek 'Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw' kan besteld worden maar is ook te koop op 29 november met de mogelijkheid tot signering door prof. Schenkeveld. Claudia Pietryga. Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw: Dirck Raphaelszoon Camphuysen Doopsgezind en Remonstrant. Zoeter-meer, Meinema, 2013. 136 pp. isbn978 -90-211- 4355-2. $16,25. 1 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop het nieuwe liedboek op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig het nieuwe liedboek...

INFORMATIE

AUTEUR
Riet Schenkeveld-Van der Dussen
DIMENSIE
8,83 MB
BESTANDSNAAM
Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

De Huub Oosterhuis van de 17de eeuw tot leven gewekt.Het best verkochte en meest herdrukte liedboek van de Gouden Eeuw was Stichtelycke rymen van Dirck Raphaelszoon Camphuysen uit 1624. Riet Schenkeveld wekt Camphuysen tot leven door zijn biografie te verbinden met zijn poëzie.Camphuysen was van huis uit doopsgezind en veel van wat hij van thuis had meegekregen bleef voor hem belangrijk. Maar in het theologische en politieke conflict van zijn tijd - culminerend in de synode van Dordrecht - stond hij aan remonstrantse zijde en daarom werd hij verbannen en vervolgd. Zijn liedboek werd echter door een breed publiek gebruikt, inclusief zijn tegenstanders.Uitgave i.s.m. Remonstrantse Broederschap en Doopsgezinde SociëteitRiet Schenkeveld-van der Dussen is emeritus-hoogleraar historische letterkunde aan de Universiteit van Utrecht.

Wil je het boek lezen?Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Riet Schenkeveld-Van der Dussen. Lezen Een platina liedboek uit de Gouden Eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN