GOD HEEFT MENSEN NODIG

GOD HEEFT MENSEN NODIG - Dorothy Gilman | Fthsonline.com

...gen' en dat is een wederkerend werkwoord of dat kan nooit van een kant komen ... God heeft ons mensen nodig (2003) - Preken Online ... . God heeft de mensen niet gemaakt om onafhankelijk van hem te leven; ze hebben de behoefte om met hun Maker te communiceren. In de Bijbel wordt vaak over deze behoefte gesproken. Jezus zei bijvoorbeeld: „Gelukkig zijn zij die zich bewust zijn van hun geestelijke nood" (Mattheüs 5:3). God heeft mensen nodig. Jeannette Koolstra 28 februari 2019. De kunst van duurzaam leven. Alle vormen van leven maken gebruik van wat d ... "God heeft mij niet nodig" - CIP.nl ... . De kunst van duurzaam leven. Alle vormen van leven maken gebruik van wat de planeet Aarde biedt. Wij mensen maken steeds meer gebruik van de natuurlijke bronnen. Zozeer zelfs dat ze de draagkracht van onze planeet te boven gaat. Ik vind het zo wonderlijk dat die grote heilige God zichzelf bekend wil maken aan ons kleine nietige mensen. En dat ik in dat werk een klein schakeltje kan zijn. Terwijl het ook zo is dat God mij niet nodig heeft. God heeft Hans ten Klooster niet nodig. En toch gebruikt hij mij." God heeft mensen nodig. Een theologie van de schepping Dorothee Sölle werkt haar visie (in navolging van o.a. Teresa van Avila, die constateerde dat God geen andere handen en voeten heeft dan de onze) dat God afhankelijk is van mensen verder uit in God heeft mensen nodig . ' God heeft mensen nodig ', n.a.v. I Koningen 19: 4-18. De profeet E...

INFORMATIE

AUTEUR
Dorothy Gilman
DIMENSIE
8,84 MB
BESTANDSNAAM
GOD HEEFT MENSEN NODIG.pdf

OMSCHRIJVING

* Het nieuwe boek van de veelgelezen en gewaardeerde schrijfster Dorothee SölleIn tegenstelling tot de theologische traditie, die altijd een sterk accent heeft gelegd op Gods anderszijn en Hem zo van de schepping verwijderde, gelooft Dorothee Sölle dat God de wereld schiep uit een behoefte 'verbonden' te zijn met de wereld en met ons. Zij gelooft dat wij, samen met God, verantwoordelijk zijn voor het lot van de aarde en de menselijke samenleving. In dit boek nodigt Dorothee Sölle ons uit de schepping te verstaan als een medeschepping, een co-creatie, en haar boek is grotendeels gewijd aan de consequenties van dit mede-schepper-zijn-met-God, in een voortdurend scheppingsproces. Alleen door te werken en door lief te hebben kunnen we samenwerken met God. Alleen zo kunnen we onze menselijkheid en ons geschapen-zijn-naar-Gods-beeld verwerkelijken.In dit moedige en bemoedigende boek besteedt Dorothee Sölle veel aandacht aan arbeid, werkloosheid en de bestrijding daarvan, vervreemding in arbeid en seksualiteit. Op pastoraal bewogen wijze voert ze een pleidooi voor liefde die wordt gekenmerkt door trouw, heelheid en solidariteit.

Wil je het boek lezen?GOD HEEFT MENSEN NODIG in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dorothy Gilman. Lezen GOD HEEFT MENSEN NODIG Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN