De kunst van de Bijbel

De kunst van de Bijbel - Scot Mckendrick | Fthsonline.com

...ing. [bericht verbergen] bijbel. dat is de ganse heilige schrift bevattende al de kanonieke boeken van het oude en nieuwe testament ... Bijbelverhalen in de kunst (Theologische achtergronden ... ... . door last van de hoog-mogende heren staten-generaal der verenigde nederlanden en volgens het besluit van de synode nationaal gehouden te dordrecht in de jaren 1618 en 1619 uit de oorspronkelijke talen in onze nederlandse taal getrouwelijk overgezet. De voorstelling stamt uit 'Dat boeck vanden leven ons lief heeren Ihesu Christi' gedrukt door Claes Leeu in 1488 in Antwerpen. De houtsnedes in dit exemplaar zijn met de hand ingekleurd. Titel De gelijkenis van het verloren schaap Vervaardiger Ludolf van S ... bol.com | De kunst van de Bijbel, Scot Mckendrick ... ... . De houtsnedes in dit exemplaar zijn met de hand ingekleurd. Titel De gelijkenis van het verloren schaap Vervaardiger Ludolf van Saksen Datering Tweede helft 15e eeuw ... Kan kunst een brug slaan tussen mensen van nu en de Bijbel? 'Bijbel, kunst en cultuur' is tegenwoordig geen gemakkelijke combinatie. De meeste Nederlandse kunstenaars, schrijvers en filmregisseurs hebben niet veel op met de Bijbel. Die zien ze als een sprookjesboek met een ouderwetse moraal uit een voorbije tijd. 'De kunst van de Bijbel' laat middeleeuwse manuscripten van de Bijbel in al hun schoonheid en diversiteit zien. In dit bijzondere kunstboek nemen Scott McKendrick en Kathleen Doyle de lezer mee over een tijdsspanne van ruim 1000 jaar, langs 45 prachtig geïllustreerde Bijbelmanuscripten van over de hele wereld. De bijbel in schilderijen biedt een sleutel om de bijbelverhalen te leren kennen en de symbolen te ontcijferen: Sint-Paulus die leunt op zijn zwaard, Dalila met haar schaar, de kuise Suzanne, de tien plagen van Egypte, de zondvloed, de doortocht door de Rode Zee, de verering van het gouden kalf, de Barmhartige Samaritaan... 'De kunst van de Bijbel' laat middeleeuwse manuscripten van de Bijbel in al hun schoonheid en diversiteit zien. In dit bijzondere kunstboek nemen Scott McKendrick en Kathleen Doyle de lezer mee over een tijdsspanne van ruim 1000 jaar, langs 45 prachtig geïllustreerde Bijbelmanuscripten van over de hele wereld. De Christelijke kerk is sinds haar ontstaan een belangrijke opdrachtgever bij de totstandkoming van kunst. Bijbelse verhalen uit het Oude en Nieuwe testament, ethische geloofsregels, het leven van heiligen en Christelijke legenden inspireerden de kunstenaars van de middeleeuwse gotiek, de renaissance en de barok.Ook in de eeuwen daarna werden voor kerkgebouwen altaarstukken gemaakt. Vanaf de moderne tijd, echter, stellen we vast dat er een zekere verwijdering plaatsvond tussen de wereld van de kunst en die van het geloof. Meer en meer kunstenaars gingen thema's verkennen die losstaan van religie en de Bijbel. De Nederlandse filosoof Bart Voorsluis noemt dit de 'verzelfstandiging' van de kunst. 'De kunst van de Bijbel' laat middeleeuwse manuscripten van de Bijbel in al hun s...

INFORMATIE

AUTEUR
Scot Mckendrick
DIMENSIE
6,95 MB
BESTANDSNAAM
De kunst van de Bijbel.pdf

OMSCHRIJVING

'De kunst van de Bijbel' laat middeleeuwse manuscripten van de Bijbel in al hun schoonheid en diversiteit zien. In dit bijzondere kunstboek nemen Scott McKendrick en Kathleen Doyle de lezer mee over een tijdsspanne van ruim 1000 jaar, langs 45 prachtig geïllustreerde Bijbelmanuscripten van over de hele wereld. De manuscripten zijn stuk voor stuk meesterwerken en bieden een unieke kijk op middeleeuwse kunst, literatuur en religie. Beide auteurs zijn werkzaam bij de British Library: Scott McKendrick als hoofd collectie Westelijk Erfgoed en Kathleen Doyle als hoofdcurator van geïllumineerde manuscripten.

Wil je het boek lezen?De kunst van de Bijbel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Scot Mckendrick. Lezen De kunst van de Bijbel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN