De Vergeten Beeldentaal Van Jheronimus Bosch

De Vergeten Beeldentaal Van Jheronimus Bosch - Eric De Bruyn | Fthsonline.com

...beeldentaal vanJheronimus Bosch. De ... De vergeten beeldentaal van Jheronimus Bosch ... De vergeten beeldentaal van Jheronimus Bosch : de ... ... . Integraal proefschrift. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product. In ... Het Hooiwagen-drieluik, ook De hooiwagen genoemd, is een drieluik van de Zuid-Nederlandse kunstschilder Jheronimus Bosch.Het stelt van links naar rechts voor: het Paradijs, een allegorische voorstelling r ... PDF De vergeten beeldentaal van Jheronimus Bosch ... .Het stelt van links naar rechts voor: het Paradijs, een allegorische voorstelling rondom een hooiwagen en de hel.Van het drieluik bestaan twee versies: een in het Museo del Prado in Madrid (zie Hooiwagen-drieluik (Prado)) en een in het Escorial (zie Hooiwagen-drieluik (Escorial) De vergeten beeldentaal van Jheronimus Bosch. Uitgever Adr. Heinen, 's-Hertogenbosch Verschenen 2001 ISBN 9070706342 Kenmerken 552 p., VIII p. pl, 24 cm, ill Aantekening Uitg. in combinatie met "leeseditie" (176 p), met dezelfde titel Op omslag: Integraal proefschrift De vergeten beeldentaal van Jheronimus Bosch | ISBN 9789070706357 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. 100%: Eric de Bruyn: Vergeten Beeldentaal Van Jheronimus Bosch, Rotterdamse Marskramertondo en het hooiwagendrieluik allegorisch verklaard vanuit middelnederlandse teksten (ISBN: 97890707...

INFORMATIE

AUTEUR
Eric De Bruyn
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
De Vergeten Beeldentaal Van Jheronimus Bosch.pdf

OMSCHRIJVING

De neerlandicus Eric de Bruyn (Antwerpen 1955) promoveerde in oktober 2000 op een grensverleggend proefschrift over Bosch, waarin hij de lezer meeneemt op een denkbeeldige wandeling door twee van zijn schilderijen en er, voor het eerst, in slaagt alle details daaruit te interpreteren. Aan de hand van een indrukwekkende hoeveelheid Middelnederlandse teksten (vooral veel relatief onbekende rekerijkersspelen) en een aantal kunstwerken uit Bosch'tijd, laat hij zien dat de symbolentaal van Bosch lang niet zo particulier en onnavolgbaar is als wel gedacht werdt.

Wil je het boek lezen?De Vergeten Beeldentaal Van Jheronimus Bosch in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eric De Bruyn. Lezen De Vergeten Beeldentaal Van Jheronimus Bosch Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN