'Ze gaat je onder de handen dood'

'Ze gaat je onder de handen dood' - Marjolein Meijering | Fthsonline.com

... wel aan voelen komen, of gebeurt t ineens? Ze gaat je onder de handen dood (e-boek) door Marjolein Meijering, EAN 9789402199963 ... Bureau ISBN - Ze gaat je onder de handen dood ... . Boek over Hongertocht van Rotterdam naar Drenthe: 'Ze gaat je onder de handen dood' - RTV Drenthe. Zondag 1 maart 2020 09:00 uur. Rotterdam. Bron RTV Drenthe. Willy Berends-Vroegop liep in de hongerwinter van 1945 van Rotterdam naar Drenthe, met een peuter en een twee maand oude baby aan haar zij. Op 8 maart kwam ze bij haar schoonouders in ... In de Marokkaanse gemeenschap is dat taboe, dat doe je niet. Of de zorg voor j ... 'Ze gaat je onder de handen dood' - Marjolein Meijering ... ... . Op 8 maart kwam ze bij haar schoonouders in ... In de Marokkaanse gemeenschap is dat taboe, dat doe je niet. Of de zorg voor je ouders verdelen onder familieleden is ook moeilijk voor veel mensen. ... Stel dat hij in Marokko dood gaat, dan kunnen we geen afscheid nemen, niets. ... Ook als de gemeente nog niet heeft besloten aan wie ze de opdracht toekennen. 5. Je nagels groeien niet door als je dood bent. Als je dood bent, stoppen je nagels direct met groeien. Dat de nagels van een overledene toch langer lijken te zijn geworden, komt doordat de huid uitdroogt en strakker gaat staan. 6. De langste nagels ter wereld waren samen bijna tien meter . Volgens het Guinness Book of Records was de man met ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marjolein Meijering
DIMENSIE
6,4 MB
BESTANDSNAAM
'Ze gaat je onder de handen dood'.pdf

OMSCHRIJVING

'Als je nu niets doet, dan gaat ze je onder de handen dood'Dat zegt de huisarts tegen Willy Berends-Vroegop over haar baby, een meisje van net twee maanden oud. Het is dan februari 1945, middenin de hongerwinter. Willy woont op dat moment met haar man en twee kinderen in Rotterdam, waar nagenoeg niets meer te eten is.Ze neemt daarom een dapper besluit: ze gaat lopend met haar twee kinderen van Rotterdam naar Coevorden, waar haar schoonfamilie woont. Daar is nog voldoende eten en nog veel belangrijker: daar is nog melk voor haar baby.Ze komt langs Rode Kruis-posten en krijgt hulp van boeren en dappere familieleden. Maar ze ontmoet ook wantrouwen en weigering. En ze weet dat ze in ieder geval één obstakel zal tegenkomen: hoe komt ze over de IJssel, nu de brug bij Hattem gesloten is?Marjolein Meijering (Coevorden, 1986), de kleindochter van Willy, schreef deze roman aan de hand van het verslag van de tocht dat haar oma ooit zelf opstelde. En met het schrijven van dit boek beleefde ze de elf dagen durende tocht van haar oma opnieuw.

Wil je het boek lezen?'Ze gaat je onder de handen dood' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marjolein Meijering. Lezen 'Ze gaat je onder de handen dood' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN