Een weg ten leven

Een weg ten leven - Anselm Grün | Fthsonline.com

...swonden van Jezus. Weg van Leven' is een project voor iedereen die verlangt naar persoonlijke geloofsverdieping en gezamenlijk geloofsgesprek ... Leven met een barst - elpidos-counseling.nl ... . In onze samenleving zijn veel spirituele zoekers, mensen die diep van binnen beseffen dat het leven meer is dan hebben en houden. Een weg ten leven 22 april 2019 Pasen 2019 Lucas 24, 1-12. Wie de drie Goede Week plechtigheden heeft bijgewoond, heeft wellicht gezien dat de titel van de drie vieringen hetzelfde was: "een weg ten leven". Althans, er was elke dag een klein verschil: Op Witte Donderdag stonden er drie punten achter. Op Goede Vrijdag stond er een vraagteken ... ... 1001 Gedichten & Gedichtjes - Gedicht 'Leven is een weg ... ... . Althans, er was elke dag een klein verschil: Op Witte Donderdag stonden er drie punten achter. Op Goede Vrijdag stond er een vraagteken ... Een weg ten leven Bezinning op de lijdensweg van Jezus Al eeuwen herkennen mensen in het lijden van Jezus hun eigen leven of de levenssituatie van hun volk. Die herkenning heeft geleid tot een aantal tradities, waaronder het lopen van de kruiswegstaties, stil staan bij de Zeven laatste woorden en mediteren bij de kruiswonden van Jezus. Leven is een weg . Het leven is een weg van paden en hindernissen soms lukt het niet om ze te overwinnen. Mensen denken dat ze alles weten hoe een persoon in elkaar zit. Hoe een persoon is, hoe die zijn leven er uit moet zien. Stop met dat te denken ...

INFORMATIE

AUTEUR
Anselm Grün
DIMENSIE
8,86 MB
BESTANDSNAAM
Een weg ten leven.pdf

OMSCHRIJVING

Anselm Grün & Franck PloumEen weg ten levenBezinning op de lijdensweg van JezusAl eeuwen herkennen mensen in het lijden van Jezus hun eigen leven of de levenssituatie van hun volk. Die herkenning heeft geleid tot een aantal tradities, waaronder het lopen van de kruiswegstaties, stil staan bij de Zeven laatste woorden en mediteren bij de kruiswonden van Jezus. Voor dit unieke boek zijn deze drie tradities bij elkaar gebracht en schreven Anselm Grün en Franck Ploum ieder 25 bezinnende teksten. Anselm Grün belicht de kruiswegstaties, de kruiswoorden en de kruiswonden vanuit persoonlijke en psychologische aspecten. Franck Ploum verbindt ze met maatschappelijke en mondiale thema's. Het boek sluit af met de verrijzenis, de weg van Jezus is immers een weg ten leven.De teksten in combinatie met prachtige afbeeldingen van de kruisweg door Jan Toorop maken dit boek tot een unieke uitgave die zeer geschikt is voor persoonlijke bezinning, maar ook in groepen gebruikt kan worden.Anselm Grün (1945) is monnik in de benedictijner abdij van Münsterschwarzach. Hij is een alom gewaardeerd zielzorger, schrijver en docent. Met zijn talrijke optredens, lezingen en boeken bereikt hij wereldwijd miljoenen mensen.Franck Ploum (1968) is theoloog. Hij is verbonden aan de Ekklesia Breda en het leerhuis Zinsverband en werkzaam voor de Congregatie van de Broeders van Huijbergen. Hij publiceert over bijbelse thema's vanuit politiek en maatschappelijk perspectief.

Wil je het boek lezen?Een weg ten leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anselm Grün. Lezen Een weg ten leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN