De haas met de amberkleurige ogen

De haas met de amberkleurige ogen - Edmund de Waal | Fthsonline.com

... verbeelding en heeft me uiteindelijk verleid om deze familiegeschiedenis te gaan lezen ... netsukes - Roel Wimmenhove ... . Geschreven bij De haas met de amberkleurige ogen. Een onderzoek naar de geschiedenis en verspreiding van een joodse familie door Europa in de 19e en 20e eeuw. In vier delen vertelt de auteur over de netsukes (Japanse, kleine figuurtjes van ivoor, hout of steen) die meereizen met de verschillende generaties. 13-nov-2016 - Bekijk het bord "De haas met de amberkleurige ogen" van meiaaalbers op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Amberkleurige ogen, Ogen, Leesgroepen. In De haas met de amb ... De haas met de amberkleurige ogen van Edmund de Waal ... ... . Bekijk meer ideeën over Amberkleurige ogen, Ogen, Leesgroepen. In De haas met de amberkleurige ogen beschrijft Edmund de Waal op meeslepende wijze de levensgeschiedenis van zijn familie en het verhaal van de netsukeverzameling in roerige oorlogstijd. Eind negentiende eeuw koopt Charles Ephrussi, een rijke graanhandelaar en kunstliefhebber, een verzameling netsukes: kleine figuurtjes van ivoor, hout en steen. De haas met de amberkleurige ogen (Edmund de Waal) Z.g.a.n. (zo goed als nieuw) het is 1870 als charles ephrussi, een steenrijke telg uit een joodse familie, een bijzondere collectie japanse Die titel refereerde aan het lot van de familieschat die het hoofdmotief vormt van De Waals vertelling: een verzameling netsuke, sierlijke Japanse figuurtjes die dienden als gordelknopen. Bij de herdruk in 2012 besloot de uitgever dat De haas met de amberkleurige ogen toch beter klonk, en onder die titel, die verwijst naar het pronkstuk in de verzameling, werd het boek een bestseller. De haas met de amberkleurige ogen. Op een geweldige manier heeft Edmund de Waal een boek geschreven aan de hand van een familie-erfstuk; de netsukes. Het boek neemt je mee in de verschillende periodes van de Ephrussies, eind negentiende eeuw tot heden. De haas met de amberkleurige ogen van Edmund de Waal is dan...

INFORMATIE

AUTEUR
Edmund de Waal
DIMENSIE
9,84 MB
BESTANDSNAAM
De haas met de amberkleurige ogen.pdf

OMSCHRIJVING

Geheel herziene, prachtig geïllustreerde editie. In september verschijnt de 12e druk van deze internationale bestseller. Edmund de Waal beschrijft op meeslepende wijze de geschiedenis van zijn familie en hun bijzondere netsukeverzameling. Van een ontluikend imperium in Odessa naar het fin de siècle in Parijs, via bezet Wenen naar het naoorlogse Tokio: tegen de achtergrond van een tumultueuze eeuw volgt De Waal de reis van de netsukes door de generaties van zijn opmerkelijke familie.

Wil je het boek lezen?De haas met de amberkleurige ogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edmund de Waal. Lezen De haas met de amberkleurige ogen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN