Onder de vulkaan

Onder de vulkaan - Malcolm Lowry | Fthsonline.com

...er het wateroppervlak. De top van de Actea ligt slechts 33,5 meter onder water en is daarmee de ondiepste van het zestal ... Onder de vulkaan - 2Doc.nl ... . Sjeng Scheijen won donderdag de BookSpot Literatuurprijs 2019 in de categorie non-fictie. 10 dagen later, zondag 24 november, is hij te gast in de zondagse talkshow 'Onder de Vulkaan' in het ... Onder de vulkaan book. Read 1,349 reviews from the world's largest community for readers. Geoffrey Firmin, gewezen consul, eenenveertig jaar, verslaafd a... Maar net zo goed bevindt zich onder de ballingen in ... bol.com | Onder de vulkaan, Malcolm Lowry | 9789023406631 ... ... . Geoffrey Firmin, gewezen consul, eenenveertig jaar, verslaafd a... Maar net zo goed bevindt zich onder de ballingen in De vulkaan eveneens Siegfried Bernheim, een steenrijke Joodse bankier, die in feite veeleer een reactionair type is. De situatie gaf zelfs aanleiding tot een vorm van naijver tussen ballingen die door hun ideologische overtuiging weg moesten uit Duitsland, en anderen die werden gedwongen door de omstandigheden, meer bepaald de rassenwetten en ... De vulkaan Taal, zo'n zestig kilometer ten zuiden van de Filippijnse hoofdstad Manila, is zondag uitgebarsten. De vulkaan spuwt as, rook en stoom de lucht in en sinds maandagochtend stroomt er ook ... De vulkaan Bárðarbunga, in sommige kranten ook wel: Bardarbunga genoemd, is de grootste vulkaan van IJsland, gelegen onder een grote gletsjer. Door zijn afgelegen locatie en verstopt onder een dikke laag ijs, was Bárðarbunga jarenlang onbekend. Pas bij de uitbarsting in 1996 kwam de vulkaan onder de aandacht van wetenschappers....

INFORMATIE

AUTEUR
Malcolm Lowry
DIMENSIE
4,2 MB
BESTANDSNAAM
Onder de vulkaan.pdf

OMSCHRIJVING

Ruim vijftig jaar geleden schreef Malcolm Lowry een onverbiddelijke bestseller: Under the Volcano, hét meesterwerk van deze en komende generaties over dronkenschap, liefde en rouw te midden van de ongenadige natuur.Toen zijn Amerikaanse uitgever Jonathan Cape had besloten het boek uit te geven, liet hij het lezen door een van zijn redacteuren. Er kwam een waslijst van kritiekpunten, die Malcolm Lowry aanzette tot het schrijven van een veertig pagina's lange brief aan zijn uitgever, een ongekende en ijzersterke verdediging van zijn roman, en tegelijk een analyse die geen lezer hem na kan doen. Dit epistel, nu voor het eerst in het Nederlands, is toegevoegd aan de langverwachte nieuwe vertaling van dit overweldigende boek.De Britse ex-consul Geoffrey Firmin, eenenveertig jaar, verslaafd aan tequila en mescal, veroorzaakt zijn eigen dood en indirect die van zijn ex-vrouw Yvonne. Ze zijn in het gezelschap van Hugh Firmin, journalist, negenentwintig jaar, gewezen partizaan in de Spaanse Burgeroorlog, halfbroer van de consul, en bevinden zich in Mexico, aan de voet van twee machtige vulkanen. Op de achtergrond is de wereld in oorlog; een apocalyptische parallel met de situatie waarin de hoofdpersonen verkeren. Het is Allerzielen, 1939, de Dag der Doden, een fiesta, een dag van rouw en dronkenschap, van kerkhoven en kermis.Onder de vulkaan is een boek over de ondergang, de totale desintegratie, de hel, en tevens de autobiografische schets van een permanente dronkenschap.

Wil je het boek lezen?Onder de vulkaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Malcolm Lowry. Lezen Onder de vulkaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN