Quaco - Leven in Slavernij

Quaco - Leven in Slavernij - Eric Heuvel | Fthsonline.com

...lijke klus was geklaard: Quaco - Leven in slavernij is de eerste grote strip geworden over het Nederlandse slavernijverleden ... Meer info over de strip - Leven in slavernij • Quaco.info ... . Bijzonder is dat Quaco´s perspectief wordt gevolgd en dat hij werkelijk heeft geleefd. Quaco - Quaco - Leven in slavernij (luxe editie) (Hardcover). Een verhaal uit het Nederlandse slavernij-verleden.Quaco is nog maar een kind als hij rond... De strip "Quaco - Leven in slavernij", is geschreven voor leerlingen van de 2e en 3e klassen in het voortgezet onderwijs. In de educatieve versie van de strip is een bijlage met achtergrondinformatie toegevoegd. Voor vmbo en havo/vwo zijn lesse ... QUACO: LEVEN IN SLAVERNIJ - Leidse Stripshop ... . In de educatieve versie van de strip is een bijlage met achtergrondinformatie toegevoegd. Voor vmbo en havo/vwo zijn lessen en werkbladen ontwikkeld door Els Schellekens. Van Quaco, Leven in slavernij is ook een editie voor het onderwijs te bestellen. Quaco, Leven in slavernij Eric Heuvel tekeningen; Ineke Mok initiatief, onderzoek en scenario (Zutphen 2015) ISBN 9789057309595, € 8,95 Walburg Pers quaco: leven in slavernij. door eric heuvel en ineke mok. verteld het verhaal over de nederlandse slavenhandel. quaco heeft echt geleefd, gebaseerd op historische feiten Quaco - Leven in slavernij is het eerste stripverhaal over het Nederlandse slavernijverleden. Quaco, de hoofdpersoon, heeft werkelijk geleefd. Hij was een Akan en kwam uit een gebied dat nu in Ghana of Ivoorkust zou liggen. Na zijn ontvoering leefde hij eerst in West-Afrika in slavernij, daarna in Suriname en Nederland. Maar er zijn ook strips die zich juist richten op maatschappelijke kwesties. Zo'n strip album is Quaco - Leven in Slavernij, van Ineke Mok en Eric Heuvel. Quaco. Leven in slavernij is het eerste grote stripverhaal over het Nederlandse slavernijverleden. Quaco, de hoofdpersoon, heeft werkelijk geleefd. Hij was een Akan en kwam uit een gebied dat nu in Ghana of Ivoorkust zou liggen. Na zijn ontvoering leefde hij eerst in West-Afrika in slavernij, daarna in Suriname en Nederland. Quaco was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van ... Inhoud Quaco. Leven in slavernij is het eerste grote stripverhaal over het Nederlandse slavernijverleden. Quaco, de hoofdpersoon, heeft werkelijk geleefd. Hij was een Akan en ...

INFORMATIE

AUTEUR
Eric Heuvel
DIMENSIE
3,52 MB
BESTANDSNAAM
Quaco - Leven in Slavernij.pdf

OMSCHRIJVING

Een verhaal uit het Nederlandse slavernij-verleden.Quaco is nog maar een kind als hij rond 1770 op brute wijze wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Na een lange voettocht wordt hij verkocht aan de kapitein van een slavenschip. Daar weet Quaco de ontberingen aan boord te doorstaan en komt hij uiteindelijk in Paramaribo terecht op het erf van de rijke planter en bestuurder Walter Kennedy. Quaco wordt Kennedy's loopjongen en wordt later uitgeleend aan legerkapitein John Gabriel Stedman, die ten strijde trekt tegen de marrons (gevluchte slaven). Quaco moet mee en wordt onderweg geconfronteerd met het harde leven op de plantages. De militaire missies brengen Quaco in gewetensnood en dan dreigt hij ook nog zijn grote liefde Afua te verliezen.Quaco heeft echt bestaan. Hij was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van de trans-Atlantische slavenhandel. Zijn levensverhaal is onder meer gebaseerd op het geïllustreerde verslag van John Gabriel Stedman over zijn tijd als legerkapitein in Suriname.

Wil je het boek lezen?Quaco - Leven in Slavernij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eric Heuvel. Lezen Quaco - Leven in Slavernij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN