De bruid van Marcel Duchamp

De bruid van Marcel Duchamp - K. Schippers | Fthsonline.com

...tijd Op initiatief van Ronny van de Velde verscheen tegelijk met de opening van de expositie Pierre Cabanne's Gesprekken met Marcel Duchamp (1967) in een Nederlandse vertaling ... Cutting Edge | K. Schippers,'De bruid van Marcel Duchamp' ... . Het bekendste werk van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Marcel Duchamp (1887-1968) is het grote glas met de titel De bruid ontkleed door haar vrijgezellen, zelfs. Maar wie is die bruid, over wie Duchamp nooit een woord heeft gezegd? Zijn geheime liefde misschien, van vlees en bloed? K. Schippers gaat haar zoeken in de vele steden waar … Marcel Duchamp blijft een van de meest raadselachtige kunstenaars. Schrijver K. Schippers is sterk beïnvloed door de d ... De bruid van Marcel Duchamp - Querido - Singel Uitgeverijen ... . Schippers gaat haar zoeken in de vele steden waar … Marcel Duchamp blijft een van de meest raadselachtige kunstenaars. Schrijver K. Schippers is sterk beïnvloed door de dadaïst en in zijn boek De Bruid van Marcel Duchamp volgt hij Duchamps spoor met als rode draad het grote glas en probeert erachter te komen wie de bruid was die telkens terugkomt in het werk van Duchamp. Blikvangen las het boek en volgde Schippers tocht in het spoor van de ... De bruid van Marcel Duchamp direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. De bruid van Marcel Duchamp (Paperback). Het bekendste werk van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Marcel Duchamp (1887-1968) is het grote glas met de... Marcel Duchamp Marcel Duchamp (1887-1968) 1923 Marcel Duchamp door Alfred Stieglitz Frans kunstenaar, 28 juli 1887 in Blainville bij Rouan, Noord-Frankrijk - 2 oktober 1968 Neuilly-sur-Seine bij Parijs. Een van de opvallendste Franse kunstenaars van de 20e eeuw. Duchamp behoorde tot de leidende figuren van de Dada-beweging in Parijs en New York. Marcel Duchamp, broer van de schilder Jacques ... De bruid van Marcel Duchamp book. Read reviews from world's largest community for readers. Het bekendste werk van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Marcel ... Achter elke grote kunstenaar staat een vrouw. Dat moet ook K. Schippers hebben gedacht toen hij op zoek ging naar 'De bruid van Marcel Duchamp'. De bruid uit de titel is de inspiratiebron voor Duchamps kunstwerk 'Het grote glas'. Op het glaswerk is overigens geen vrouw te zien, maar in abstracte vorm is zij wel aanwezig. Schippers gaat in zijn nieuwe boek op zoek naar haar. Maar zoals ... Nederlands Biografie / Reis . 260 pagina's Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland) Het bekendste werk van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Marcel Duchamp (1887-1968) is het grote glas met de titel 'De bruid ontkleed door haar vri...

INFORMATIE

AUTEUR
K. Schippers
DIMENSIE
10,54 MB
BESTANDSNAAM
De bruid van Marcel Duchamp.pdf

OMSCHRIJVING

Het bekendste werk van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Marcel Duchamp (1887-1968) is het grote glas met de titel De bruid ontkleed door haar vrijgezellen, zelfs. Maar wie is die bruid, over wie Duchamp nooit een woord heeft gezegd? Zijn geheime liefde misschien, van vlees en bloed?K. Schippers gaat haar zoeken in de vele steden waar Duchamp heeft gewoond en gewerkt. Waar hij ook komt, in Parijs, München, New York of in Marcels geboorteplaats Blainville-Crevon, steeds belandt hij door een geestig toeval in de meest uiteenlopende verhalen. Al lezend reizen wij mee in deze Schipperiaanse mengeling van speurtocht, essay en liefdesgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?De bruid van Marcel Duchamp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. Schippers. Lezen De bruid van Marcel Duchamp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN