De mens als god

De mens als god - Mark Lynas | Fthsonline.com

...er theorieen, bijvoorbeeld dat God de mens eerst alleen formeerde naar Zijn Evenbeeld ... Waarom heeft God JOU geschapen? ... . Maar pas later de mens de levensadem in blies. Genesis 1:27-31 gaat verder met de Schepping van de mens. God schiep de mens naar zijn evenbeeld. Hij schiep hen mannelijk en vrouwelijk. De mens moet zichzelf voortplanten en de aarde bevolken. God is geen wetgever: 'Gods wil is niets anders dan de noodzakelijkheid van de natuurwetten. Als God iets zou doen wat in strijd met de natuurwetten is, dan zou God in strijd m ... God (jodendom) - Wikipedia ... . Als God iets zou doen wat in strijd met de natuurwetten is, dan zou God in strijd met zijn eigen natuur handelen en dus in strijd met zichzelf' (Knol, 2005, p. 41). ... In de tijd van Spinoza was het modern om de mens als een machine te beschrijven, ... En - dat is daarmee verbonden - we kijken ook naar wat hij over de mens zegt. Wat deze God van de mens verwacht. Volgens de reformator Calvijn horen die twee ook bij elkaar: kennis van God en kennis van de mens zijn nauw met elkaar verbonden. God leer je beter kennen, als je ook jezelf beter leert kennen. Op de zesde dag schept God de mens als kroon op de schepping. Adam mag in het paradijs wonen. Hij moet die mooie hof bewerken en verzorgen. God geeft de mens verantwoordelijkheid over Zijn schepping. Die verantwoordelijkheid hebben jij en ik nog. Ondanks het feit dat er door de zonde zoveel gebrokenheid is in de schepping. Adam is anders dan de dieren. Wij mensen zijn geschapen ... Absoluut, de Mens als dier. Zie je dat? Bovenaan de schaal hebben we, tot in het extreme, de Mens als god. - L. Ron Hubbard. In een nieuwe kijk op de Acht Drijfveren geeft Dhr. Hubbard een klassieke omschrijving van de verhouding tussen de drijfveren en de Toonschaal. Die begint met het kenmerken van de drijfveren als "een gradiëntenschaal ... Niet als een 'één-voudige' God die reeds in ons als zijn 'beelddragers' te vinden zou zijn als je maar diep genoeg afdaalt in je ziel en lichaam, maar een 'menslievende' God die altijd van buitenaf naar mensen toekomt en geïdentificeerd kan worden met de (theologische) goddelijkheid van Christus, terwijl de mensheid de menselijke Jezus als 'model' van het toekomstig mens ... De moderne Westerse mens vindt het bestaan van God zeer onwaarschijnlijk. Bovendien heb je God niet nodig om gelukkig te worden. Een Amerikaanse website verzamelde daarom 21 redenen op waarom slimme moderne mensen niet (meer) in God geloven. De komende weken laat theoloog Marinus de Jong juist zien waarom geloven in God ook nu nog logisch is. Boekrecensie: God zoekt de mens - A.J. Heschel God zoekt de mens is een boek van Abraham Joshua Heschel -een van oorsprong Chassidische Jood en traditioneel rabbijn die later liberaal werd- waarin een filosofie van het Jodendom wordt besproken. Heschel wordt gezien als één van de belangrijkste Joodse denkers van de 20ste eeuw....

INFORMATIE

AUTEUR
Mark Lynas
DIMENSIE
4,61 MB
BESTANDSNAAM
De mens als god.pdf

OMSCHRIJVING

De mens als god 1e druk is een boek van Mark Lynas uitgegeven bij Samenwerkende Uitgevers Vof. ISBN 9789062245109 De negen planetaire grenzen zijn onze Negen Geboden.Tot voor kort leefden we in het Holoceen. Zo noemt de wetenschap het tijdperk waarin de mensheid op aarde tot bloei kwam. De aarde bepaalde onze levensomstandigheden.Nu leven we in het Antropoceen. Zo heet het tijdperk waarin de mens de zaken naar zijn hand zet. Nu is het de mens die het wel en wee van de aarde bepaalt. De mens als god.Wij botsen tegen negenplanetaire grenzenen daarvan zijn we ons amper bewust. Zeven grenzen heeft de wetenschap gekwantificeerd. Dat wil zeggen, er hoort een getal bij dat we niet mogen overschrijden als we willen dat de aarde onze beschaving blijft dragen. Wij overschrijden al drie grenzen, die van het klimaat, de stikstof en de biodiversiteit. De biodiversiteit is er het slechtst aan toe. Wie dit boek leest, zal begrijpen dat drastische maatregelen acuut nodig zijn. Mark Lynas gaat die niet uit de weg. Hij komt met, soms ongemakkelijke, oplossingen, die hijnet als de grenzen - wetenschappelijk onderbouwt.In dit boek beschrijft Mark Lynas de negen ecologische grenzen van de expertgroep van 29 vooraanstaande wetenschappers rond Johan Rockstr m. Het zijn de grenzen van:- de biodiversiteit- het klimaat- de stifstof- het landgebruik- het zoetwater- het gif- de aerosolen- de verzuring van de oceanen- de ozon.De ecologische schuld die we opbouwen is veel ernstiger dan de schuldencrisis. Lees dit boek over een nieuwe en betere manier om naar onze planeet te kijken.Mark Lynas is wetenschapsjournalist. Zijn vorige boek Zes graden was het beste wetenschapsboek van 2008 volgens de Royal Society in Engeland.

Wil je het boek lezen?De mens als god in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mark Lynas. Lezen De mens als god Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN