Waar blijft mijn pensioen?

Waar blijft mijn pensioen? - Martin ten Cate | Fthsonline.com

...ensioen? zet Martin ten Cate op heldere wijze uiteen waarom sparen voor pensioenen een doodlopende weg is ... Waar blijft mijn pensioen? - Martin ten Cate | Boeken.com ... . In Nederland willen we graag vorderingen hebben en geen schulden. In Waar blijft mijn pensioen? zet Martin ten Cate op heldere wijze uiteen waarom sparen voor pensioenen een doodlopende weg is. In Nederland willen we graag vorderingen hebben en geen schulden. Dat is begrijpelijk, maar op logische gronden onmogelijk en onhoudbaar. Alumni bijeenkomst 'Waar blijft mijn pensioen?' Op maandag 30 september vond bij Nyenrode Business Univ ... Alumni bijeenkomst 'Waar blijft mijn pensioen?' ... . Alumni bijeenkomst 'Waar blijft mijn pensioen?' Op maandag 30 september vond bij Nyenrode Business Universiteit de alumnidag Pensioenen plaats. Minister Koolmees en PFZW zien niets in een volledige of gedeeltelijke overstap naar een omslagstelsel. Op de ongeveer 31 miljard euro pensioenuitkeringen per jaar wordt 8,4 miljard euro betaald aan uitvoeringskosten (één miljard), bonussen (twee miljard) en transactiekosten. De cijfers komen uit het boek Waar blijft mijn pensioen? Hoe ons pensioenstelsel uw pensioen ondermijnt van Martin ten Cate. Pensioen is niet alleen een verzekering voor een ouderdomspensioen voor uzelf. Maar ook voor uw nabestaanden als u overlijdt. Dit heet een nabestaanden­pensioen. Het bestaat uit een partnerpensioen en een wezenpensioen. Als u overlijdt dan krijgen u partner en kinderen een uitkering. Niet elke pensioenregeling heeft deze verzekering. In Waar blijft mijn pensioen? zet Martin ten Cate op heldere wijze uiteen waarom sparen voor pensioenen een doodlopende weg is. In Nederland willen we graag vorderingen hebben en geen schulden. Dat is begrijpelijk, maar op logische gronden onmogelijk en onhoudbaar. U krijgt nabestaanden-pensioen van het pensioenfonds waar uw partner op het moment van overlijden werkte. U krijgt niet standaard nabestaandenpensioen. Opbouwbasis: U krijgt nabestaanden-pensioen van het pensioenfonds of -verzekeraar, ongeacht of uw partner er wel of niet meer werkte op het moment van overlijden. Waar blijft mijn pensioen.indd 42 | Elgraphic - Vlaardingen 28-08-19 13:58. 43 dat men betaalt voor pensioen, het aantal jaren dat men (gemiddeld genomen) pensioen geniet en de zojuist ge-noemde vervangingsgraad, is een bepaalde hoogte van de te betalen premie goed uit te leggen. ... Bouw je via je werkgever pensioen bij ons op? Dan ontvang je van ons elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op je UPO staat het pensioen dat je krijgt als je met pensioen gaat of arbeidsongeschikt raakt. Hierop staat ook het pensioen dat je partner en kinderen krijgen als je komt te overlijden. Waar blijft mijn pensioen? direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. In Waar blijft mijn pensioen? zet Martin ten Cate op heldere wijze uiteen waa...

INFORMATIE

AUTEUR
Martin ten Cate
DIMENSIE
12,37 MB
BESTANDSNAAM
Waar blijft mijn pensioen?.pdf

OMSCHRIJVING

In Nederland sparen wij voor onze pensioenen. Hoe logisch dat ook lijkt, dat is het niet. Er is geen land ter wereld waar zoveel wordt gespaard voor pensioenen en nog steeds is het niet genoeg.In Waar blijft mijn pensioen? zet Martin ten Cate op heldere wijze uiteen waarom sparen voor pensioenen een doodlopende weg is. In Nederland willen we graag vorderingen hebben en geen schulden. Dat is begrijpelijk, maar op logische gronden onmogelijk en onhoudbaar. Daarom is het pensioenakkoord een doodlopende weg en is het gedoemd om te mislukken: het is zoeken naar de hoek in een ronde kamer. Kortingen op pensioenen zijn dichterbij dan ooit en het vertrouwen in het stelsel kalft steeds verder af. Waarom willen de pensioensector, de wetenschap en de politiek niet naar oplossingen kijken? Conflicts of interest, tunnelvisie en onbegrip ondermijnen uiteindelijk uw pensioen. Ten Cate schetst in Waar blijft mijn pensioen? een alternatief. Martin ten Cate heeft bijna dertig jaar gewerkt in de financiële sector en publiceerde eerder onder andere het boek Een rijk land moet rijk leven.

Wil je het boek lezen?Waar blijft mijn pensioen? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martin ten Cate. Lezen Waar blijft mijn pensioen? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN