Vluchten via het Vaticaan

Vluchten via het Vaticaan - H. Jurgens | Fthsonline.com

...aan Waarom is Paus Pius XII nooit Zalig verklaard? Neemt het Vaticaan hem zijn stilzwijgen tegen de Jodenvervolging dan toch nog kwalijk of hebben de Kroaten er iets mee te maken? Noté /5: Achetez Vluchten via het Vaticaan: waarom Puis XII niet Zalig verklaard wordt de Jurgens, H ... Betekenis Vluchten via het Vaticaan - Henk Jurgens ... .: ISBN: 9789059116740 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Verken het beste van Vaticaan! ... Dit romantische hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Via Cola di Rienzo, Villa Borghese en Piazza del Popolo. ... (bijv. het samen boeken van een Vlucht + Hotel). Onze garantieregeling is goedgekeurd door de ANVR. Het was 1870 en Italië stond op het punt tot ee ... Vluchten via het Vaticaan, H. Jurgens - Paperback ... ... ... Dit romantische hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Via Cola di Rienzo, Villa Borghese en Piazza del Popolo. ... (bijv. het samen boeken van een Vlucht + Hotel). Onze garantieregeling is goedgekeurd door de ANVR. Het was 1870 en Italië stond op het punt tot een natie te worden verenigd. Twintig soldaten van de pauselijke Zwitserse garde kwamen in het overigens beperkte militaire geweld om het leven. Deze 'slag' om Rome, waardoor het Vaticaan definitief zijn wereldlijke macht verloor, wordt door conservatieve groeperingen nog steeds betreurd en jaarlijks herdacht. Bestel Vluchten via het Vaticaan Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Auto huren in Vaticaan? Vergelijk prijzen van de beste huurauto aanbieders Gratis annulering Geen verborgen kosten. Boek jouw autoverhuur met Expedia! De zomers in Rome zijn heet, dus pak ruimzittende of lichte kleren in. Maar houd uw kledingstijl in Rome ingetogen. Om een religieuze bezienswaardigheid of kerk te betreden, zoals het Vaticaan, wordt u geacht schouders, knieën en middenrif bedekt te hebben; korte broeken en tanktops komen dus niet in aanmerking. Buy Vluchten via het Vaticaan: waarom Puis XII niet Zalig verklaard wordt 01 by H. Jurgens (ISBN: 9789059116740) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Boek een vlucht naar Rome met Ryanair. De geschiedenis weerklinkt in deze moderne, gepassioneerde stad en als vliegen gewoon een kwestie van fysica is, dan is Rome gewoon een droom....

INFORMATIE

AUTEUR
H. Jurgens
DIMENSIE
7,56 MB
BESTANDSNAAM
Vluchten via het Vaticaan.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom is Paus Pius XII nooit Zalig verklaard? Neemt het Vaticaan hem zijn stilzwijgen tegen de Jodenvervolging dan toch nog kwalijk of hebben de Kroaten er iets mee te maken? Pius steunde hun Ustasa, Pavelic, de NDH, en de Onafhankelijke Staat Kroatië, een vazalstaat van Hitler, onvoorwaardelijk. De strenge Rooms-katholieke fascistische Kroaten vermoordden honderdduizenden Serviers en dwongen honderdduizenden anderen zich te bekeren tot het Rooms-katholicisme. Het enige 'Ware Geloof'. Huizen van de Serviers werden in beslaggenomen en hun bezittingen geroofd. Gebeurtenissen die een belangrijke oorzaak vormden tot het uiteenvallen van Joegoslavië en de oorlogen waarmee dat gepaard ging. Pius XII, die volledig op de hoogte was, stuurde ter ondersteuning van de Kroaten zijn biechtvader. Veel van het door de fascistische Kroaten geroofde goud werd met hulp van Franciscanen bij de Bank van het Vaticaan ondergebracht. In de Verenigde Staten zijn de Bank van het Vaticaan en de Orde der Franciscanen aangeklaagd wegens roof en moord. Een proces dat zich nog vele jaren zal voortslepen. Aan de hand van officiële regeringsrapporten en tal van bronnen, onder andere van de Amerikaanse geheimedienst, beschrijft Henk Jurgens (1942) deze geschiedenis in dit opmerkelijke boek. Hierbij staat hij ook stil bij de gedetailleerde vluchtroute van oorlogsmisdadigers naar Argentinië en de Verenigde Staten en de hulp die het Vaticaan hierbij bood. De houding van het Vaticaan wordt beschreven in zijn politieke en historische context, net als de vele netwerken die in de chaos van de oorlog en de Duitse capitulatie het verdwijnen van misdadigers en het verdonkeremanen van zeer veel geld mogelijkhebben gemaakt. Het gaat niet om goed of kwaad, zwart of wit, want ook hierblijken veel tinten grijs. Henk Jurgens studeerde algemene politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Vluchten via het Vaticaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Jurgens. Lezen Vluchten via het Vaticaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN