Verzamelde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal

Verzamelde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal - Simon Vestdijk | Fthsonline.com

...elde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal (Paperback) ... Boek: De dubbele weegschaal - Geschreven door Simon Vestdijk ... . De dubbele weegschaal is na Het eerste en het laatste Vestdijks tweede omvangrijke... Verzamelde muziekessays 5 - Dubbele weegschaal | ISBN 9789029016261 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De dubbele weegschaal is na Het eerste en het laatste Vestdijks tweede omvangrijke geschrift over muziekesthetiek. ... getrokken beschrijft hij in het slothoofdstuk.De ... Verzamelde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal De ... ... . ... getrokken beschrijft hij in het slothoofdstuk.De originaliteit en grondigheid van Vestdijkâ s muziekstudies maken De verzamelde muziekessays tot een waardevol deel van zijn indrukwekkende oeuvre. ... De dubbele weegschaal (Verzamelde muziekessays Book 5) (Dutch Editio...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Vestdijk
DIMENSIE
5,32 MB
BESTANDSNAAM
Verzamelde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal.pdf

OMSCHRIJVING

De dubbele weegschaal is na Het eerste en het laatste Vestdijks tweede omvangrijke geschrift over muziekesthetiek. Het eerste boek is vooral een theoretisch betoog met een toepassing als toegift, maar in dit boek ligt die verhouding andersom. Het is een verslag van een experiment dat Vestdijk uitvoerde met de componist Herman Mulder. Samen gaven zij hun oordeel over verschillende pianosonates van Haydn en Mozart.Met de meningen van beide onderzoekers over de stukken van de twee componisten als uitgangspunt zocht Vestdijk het antwoord op twee vragen: wat zijn de globale verschillen tussen de werken van Haydn en Mozart (de eerste weegschaal) en tussen het luistergedrag van Vestdijk en Mulder (de tweede weegschaal). Welke consequenties volgens Vestdijk uit de bereikte resultaten moeten worden getrokken beschrijft hij in het slothoofdstuk.De originaliteit en grondigheid van Vestdijkâ s muziekstudies maken De verzamelde muziekessays tot een waardevol deel van zijn indrukwekkende oeuvre.

Wil je het boek lezen?Verzamelde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Vestdijk. Lezen Verzamelde muziekessays 5 - De dubbele weegschaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN