De kozakkentuin

De kozakkentuin - Jan Brokken | Fthsonline.com

...or Dostojevski. Fjodor was veroordeeld tot de doodstraf vanwege het verspreiden van opstandige uitgaven jegens de kerk en oppergezag, maar het was een schijnvertoning van de tsaar ... De kozakkentuin - Jan Brokken - 9789045038902 | Bruna.nl ... . Kops, Istvan - Brokken, Jan - Roman met non-fictieve elementen [Recensie] De kozakkentuin van Jan Brokken begint met een sterke openingszin. "De eerste keer dat ik hem zag, stond hij in een wit doodshemd voor het vuurpeloton." Een nogal ontregelend begin van een roman, waardoor de nieuwsgierigheid meteen is gewekt. De man die voor het vuurpeloton staat is niemand minder dan Fjodor ... In de Kozakkent ... Mondelinge opdracht Nederlands De kozakkentuin (6e klas ... ... ." Een nogal ontregelend begin van een roman, waardoor de nieuwsgierigheid meteen is gewekt. De man die voor het vuurpeloton staat is niemand minder dan Fjodor ... In de Kozakkentuin van Jan Brokken wordt de vriendschap en de correspondentie tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Dostojevski beschreven. Eigenlijk zijn het twee biografieën in een boek. En bovendien is het een erg prettig leesbare beschrijving van de Russische maatschappij in de negentiende eeuw, en dan met name van Siberië in de negentiende eeuw. De Kozakkentuin leest bij vlagen als een schelmenroman. Kijk, in die werkkampen in Siberië was het bestaan beslist geen pretje. Fjodor Dostojevski kwam er terecht doordat hij lid was van een revolutionaire beweging. Het voorlezen van een opruiend gedicht was voldoende: de doodstraf voor het vuurpeloton. In de Kozakkentuin van Jan Brokken wordt de vriendschap en de correspondentie tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Dostojevski beschreven. Eigenlijk zijn het twee biografieën in een boek. En bovendien is het een erg prettig leesbare beschrijving van de Russische maatschappij in de negentiende eeuw, en dan met name van Siberië in de negentiende eeuw. 'De Kozakkentuin begint met een sterke openingszin. "De eerste keer dat ik hem zag, stond hij in een wit doodshemd voor het vuurpeloton." Een nogal ontregelend begin van een roman, waardoor de nieuwsgierigheid meteen is gewekt.' Istvan Kops, op: hebban.nl 'In zi...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Brokken
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
De kozakkentuin.pdf

OMSCHRIJVING

In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ten tijde van de turbulente gebeurtenissen in het Rusland van de tweede helft van de negentiende eeuw. De levensgeschiedenis van de familie Von Wrangel werd door Brokken eerder beschreven in zijn magistrale Baltische zielen. De nazaten van de familie attendeerden Brokken op de vriendschap tussen Alexander en Dostojevski. Er bleek een verzameling documenten, memoires en brieven bewaard te zijn gebleven. Brokken verdiepte zich in dit rijke archief en schreef een boek over deze vriendschap, die bijna een kwart eeuw heeft geduurd. Met grote verbeeldingskracht reconstrueert Brokken de wereld waarin beide jongemannen leefden, werkten en beminden.

Wil je het boek lezen?De kozakkentuin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Brokken. Lezen De kozakkentuin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN