De zaak Siebrand

De zaak Siebrand - Henk De Koning | Fthsonline.com

...oor haar man, die als bijnaam 'Harm Snoetje' met zich meedraagt, slecht wordt behandeld ... De zaak Siebrand: de omstreden dubbelrol van een ... ... . Kolff, Knipmeijer en Siebrand; De arts, de ambtenaar en de wijnhandelaar. Moreel duel op het snijvlak van collaboratie en verzet. door auteur, biograaf en uitgever (Dokter Kolff, Blauw Haar, De Zaak Siebrand) Herman Broers. Moreel (bn, bw): gegrond op het innerlijk gevoel van goed en kwaad; ergens ~ toe verplicht zijn (Van Dale) Uitgesproken Siebrand Siebrand, wat maakt jou tot een uitgesproken sparringpartner voor ondernemers? "In de eerste plaats omdat ik zelf ook ondernemer ben. En dus spreek ik dezelfde taal. Verder begrijp ik dat ondernemers liever hun tijd bes ... PDF Boek De zaak Siebrand - pianofortefestival.nl ... . En dus spreek ik dezelfde taal. Verder begrijp ik dat ondernemers liever hun tijd besteden aan hun core business en dus zo weinig mogelijk tijd willen verliezen aan 'gedoe'. Mijn adviezen hebben altijd […] .. De grote facelift van de Heerlense binnenstad, ... Facelift van centrum Heerlen wordt zaak van de lange adem. 19-03-2020 om 16:30 door Siebrand Vos. In het boek "De zaak Siebrand" wordt de omstreden dubbelrol van een van 's lands grootste wijnhandelaren uit de doeken gedaan. Was Jan Willem Siebrand (1899-1970) "goed" of "fout" in ... Siebrand is producent van alcoholhoudende en alcoholvrije dranken onder Siebrand label. Siebrand levert deze dranken aan supermarkt organisaties in de levensmiddelenbranche, slijterijen en aan de (horeca) groothandel in binnen en buitenland.Doormiddel van deze service, in de vorm van deze webshop, kunt u ten alle tijde uw favoriete Siebrand drankje bestellen. Advocaat Chris Veraart schreef over valse aangiften in zedenzaken een boek. Dokter Ted vertelt over MS en te gast Marian Mudder. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Valse zeden is uitgezonden op dinsdag 30 oktober door MAX....

INFORMATIE

AUTEUR
Henk De Koning
DIMENSIE
6,64 MB
BESTANDSNAAM
De zaak Siebrand.pdf

OMSCHRIJVING

Jan Willem Siebrand (1899-1970) uit Kampen was bij het uitbreken van de oorlog al één van de grootste wijnhandelaren van Nederland. Iedereen zag dat hij opzichtig aanpapte met de bezetter, maar weinigen wisten dat hij met smeergeld, drank en sigaren naarmate de oorlog vorderde steeds meer mensen uit handen van de nazi's wist te bevrijden. Op verdenking van collaboratie werd 'J.W.' Siebrand direct na de bevrijding gearresteerd, tot verbazing van velen liet het Bijzonder Gerechtshof hem echter vrij voordat de zaak in behandeling werd genomen. Het blazoen van Siebrand, die wel degelijk oorlogswinsten maakte, bleef besmeurd. Maar de vraag of 'JW' nu goed of fout was in de oorlog, bleef onbeantwoord.Oud-journalist Henk de Koning (Kamper Nieuwsblad, De Telegraaf) beet zich ruim 65 jaar later vast in De Zaak Siebrand en reconstrueert met oude en nieuwe feiten de omstreden dubbelrol van een drankenhandelaar in oorlogstijd.

Wil je het boek lezen?De zaak Siebrand in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk De Koning. Lezen De zaak Siebrand Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN