Vier cantates van Johann Sebastian Bach toegelicht

Vier cantates van Johann Sebastian Bach toegelicht - Arie Eikelboom | Fthsonline.com

...rlandse organisten, waarvan er zoveel zijn dat het bijna niet mogelijk is om individueel op te vallen ... Lijst van kerkelijke en wereldlijke cantates van Johann ... ... . Om daar iets aan te doen kwam Sybolt een aantal jaren geleden op een geweldig idee: delen uit de cantates van Johann Sebastian Bach te bewerken voor orgel vierhandig. Voor tablets & smartphones: mobile-friendly versie: All of Bach on one page . Bach, cantates. teksten, vertalingen en toelichtingen/preken . Bach's Bijbel: aantekeningen over de muziek Drie belangrijke notities in de Calov-bijbel vertaald, ... Welkom op de website van Arie Eikelboom ... . Bach's Bijbel: aantekeningen over de muziek Drie belangrijke notities in de Calov-bijbel vertaald, van context voorzien en toegelicht. Gustav Leonhardt 'plays' Bach (1968-movie) Arnstadt. Officieel was Bachs eerste baan Lackey aan het hof van de hertog in Weimar; dat is de naam voor een lagere bediende. Veel waarschijnlijker is het dat hij toen reeds, onder aanbeveling van de toenmalige Weimarer hoforganist Johann Effler (een oude relatie van Bachs vader Johann Ambrosius), eigenlijk een verkapte aanstelling kreeg als hofmusicus aan het hof van hertog Johann Ernst van ......

INFORMATIE

AUTEUR
Arie Eikelboom
DIMENSIE
7,89 MB
BESTANDSNAAM
Vier cantates van Johann Sebastian Bach toegelicht.pdf

OMSCHRIJVING

De cantates van Johann Sebastian Bach mogen zich in toenemende belangstelling verheugen. Tijdens kerkdiensten worden ze regelmatig uitgevoerd, in concertzalen staan ze op het repertoire en op vele cd s zijn ze in verschillende uitvoeringen te beluisteren. Vaak ontgaat de luisteraar echter, dat Bach in zijn cantates ook theologisch commentaar geeft. Bach leefde in een wereld waarin muziekopvatting en theologie sterk verschilt van die van onze tijd. Voor een goed begrip van de cantates van Bach is kennis van die wereld onontbeerlijk. De cantates waren onderdeel van de praedicatio in de liturgie en moesten bijdragen aan de explicatio textus.Vier cantates toegelichtleidt tot een andere verrassende manier van luisteren. Dr. Arie Eikelboom (1948) studeerde schoolmuziek, kerkmuziek, orgel, clavecimbel, muziektheorie en muziekwetenschappen. Hij is cantor-organist in de Maranathakerk te Den Haag, dirigent van Kamerkoor Magister Cantat en muzikaal leider van de Vlaardingse Bachcantatediensten. Vele jaren was hij docent voor hymnologie, liturgiek, muziekgeschiedenis en algemene theoretische vakken aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek van de Faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Als docent Kerkmuziek is hij actief bij IDE te Gorinchem en bij de cursus kerkmuziek van de PKN. Arie Eikelboom publiceerde artikelen op hymnologisch gebied in Erediensvaardig en schreef composities voor koor en orgel. Hij promoveerde in 2007 te Groningen opJesu, meine Freude van Johann Sebastian Bach: een praedicatio sonora .

Wil je het boek lezen?Vier cantates van Johann Sebastian Bach toegelicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arie Eikelboom. Lezen Vier cantates van Johann Sebastian Bach toegelicht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN