Autisme van binnen uit

Autisme van binnen uit - Hilde De Clercq | Fthsonline.com

...et autisme voor alle partijen - ouders, kennissen, leraren, hulpverleners en jongeren met autisme zelf ... Boek: Autisme van binnen uit - Geschreven door Hilde De Clercq ... ... Maar indien je autisme van binnen uit probeert te begrijpen, dan zie je dat achter dergelijk zogenaamd bizar gedrag vaak een zoeken naar betekenis zit, betekenis die voor ons automatisch toegankelijk is. Of dat het bedoeld is om zich te beschermen tegen een teveel aan betekenis, ... Vermoedelijk is 'Van een andere planeet: autisme van binnen uit' het oudste boek over autisme dat ik ooit heb besproken. Het dateert 'al' van in 2002, wat in autismeland een eeuwigheid is. Dat is ook te merken aan de lay-o ... Autisme en verbeelding - Participate Autisme ... . Het dateert 'al' van in 2002, wat in autismeland een eeuwigheid is. Dat is ook te merken aan de lay-out. Uitsluitend tekst, keurig van elkaar gescheiden hoofdstukken, zwart-wit … sindsdien is er duidelijk veel ... 1 Autisme van bovenaf of binnenuit Een genuanceerder beeld over autismevriendelijke architectuur aan de hand van getuigenissen van (jong)volwassenen met ASS Marijke Kinnaer Thesis voorgedragen tot het behalen van de graad van Master of Science in de ingenieurswetenschappen Architectuur, Optie Architectuurontwerp Promotor: Prof. dr. ir. A. Heylighen Begeleider: S. Baumers Academiejaar i AUTISME VAN BINNEN UIT. Š Hilde De Clercq/Houtekiet 2005 Uitgeverij Houtekiet, Vrijheidstraat 33, b-2000 Antwerpen [email protected] www.houtekiet.com Omslag Herman Houbrechts Illustraties ... Ze beschrijft als het ware autisme van binnen uit, de enige manier om mensen met autisme echt te begrijpen. Hilde De Clercq gebruikt haar persoonlijke ervaringen en professionele inzichten ook om een praktische gids op te stellen vol handige strategieën om het leven met mensen met autisme voor alle partijen - ouders, kennissen, leraren, hulpverleners en jongeren met autisme zelf ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hilde De Clercq
DIMENSIE
7,97 MB
BESTANDSNAAM
Autisme van binnen uit.pdf

OMSCHRIJVING

"Een kind met autisme beïnvloedt het hele doen en laten van alle gezinsleden,' schrijft Hilde De Clercq. Zij kan het weten, want zij is in dubbel opzicht een ervaringsdeskundige. Ze is moeder van een zoon met autisme én begeleidt al jàren jongeren met autisme. Of het nu gaat om communicatie, sociale relaties, vrije tijd, emoties, eten, seksualiteit, slapen, spelen of werken, de fundamenteel andere denkstijl van mensen met autisme is overal aanwezig en dat voor altijd, want kinderen met autisme worden volwassenen met autisme.Aan de hand van talloze concrete anekdotes over haar zoon Thomas en over andere jongeren met autisme die ze kent maakt de auteur deze andere denkstijl op een aangrijpende en soms ontroerende manier duidelijk. Ze beschrijft als het ware autisme van binnen uit, de enige manier om mensen met autisme echt te begrijpen.Hilde De Clercq gebruikt haar persoonlijke ervaringen en professionele inzichten ook om een praktische gids op te stellen vol handige strategieën om het leven met mensen met autisme voor alle partijen – ouders, kennissen, leraren, hulpverleners en jongeren met autisme zelf - aangenamer en gelukkiger te maken.

Wil je het boek lezen?Autisme van binnen uit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hilde De Clercq. Lezen Autisme van binnen uit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN