De groefgangers

De groefgangers - Francis Smets | Fthsonline.com

... Openbare dorpspagina De Groeve. 248 vind-ik-leuks ... Amazon.fr - De groefgangers: een essay over de ... ... . Dit is een openbare pagina over het mooie dorpje De Groeve (Tynaarlo). Het dorp is gelegen aan de plek waar de Hunze uitmondt in het Zuidlaardermeer. Lof der Onwennigheid | ISBN 9789079666096 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De groefgangers Nergens wordt ons het wezen van de dood zo diep geopenbaard als in de kunst (tenzij in de dood zelf misschien). Ieder kunstwerk is een aanleiding om bij de dood ... De groefgangers | Boeken ... . Ieder kunstwerk is een aanleiding om bij de dood stil te staan. Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week | AD.nl Boeken over grotschilderingen: van Jean Marie Chauvet, Eliette Brunel Deschamps en Christian Hillaire: De grot van Chauvet en Francis Smets: De groefgangers. Voorts Jacques Dohmen van de ......

INFORMATIE

AUTEUR
Francis Smets
DIMENSIE
9,15 MB
BESTANDSNAAM
De groefgangers.pdf

OMSCHRIJVING

Nergens wordt ons het wezen van de dood zo diep geopenbaard als in de kunst (tenzij in de dood zelf misschien). Ieder kunstwerk is een aanleiding om bij de dood stil te staan. Het is die ultieme schaduw die over ons begrijpen valt. Maar ook het omgekeerde geldt. We moeten in de nabijheid van de dood vertoeven om te vernemen wat het kunstwerk is. Tussen de kunst en de sterfelijkheid bestaat een oorspronkelijk pact. Dit boek wil beide in een onderling gesprek brengen. Denken over de dood en denken over de kunst worden in elkaar geweven.Toch botst deze gedachtengang onvermijdelijk ook op het fenomeen van de actuele kunst. Als kunst altijd gericht was op de oorsprong, stelt ze nu vooral een vraag naar de toekomst. Ze maakt de duizenden jaren oude knoop los die haar verbond met de dood. Ze zoekt de wereld op en ze wil met het leven te maken hebben. Ze bevrijdt zich van die kwetsende partner.Hoe dodelijk is dit loskomen van de dood? Vandaag is kunst dan ook een acute vraag naar haar eigen overlevingskansen, of wellicht reeds een moedig onder ogen zien van haar eigen sterfelijkheid.

Wil je het boek lezen?De groefgangers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Francis Smets. Lezen De groefgangers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN