Dodo'S En Galjoenen

Dodo'S En Galjoenen - Perry Moree | Fthsonline.com

...ver: Walburg Pers: Bijzonderheden: Naam, sticker, stempel of persoonlijke boodschap voorin ... Vind dodo in Boeken op Marktplaats ... . Dodo's en galjoenen. 0. Verschenen in 2001 bij Uitgeverij Walburg Pers B.V. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Non-fictie Topics 0 Genre Geschiedenis & Politiek Vaderlandse geschiedenis Aantal pagina's 348 Uitgeverij Uitgeverij Walburg Pers B.V. Laatste editie Dodos en galjoenen, over een reis naar Oost-indië van een schip met de naam Gelderland verteld het honderdste deel in de reeks werken van de Linschoten-Vereeniging. De Vereeniging werd in 1908 opgericht met als doel de belangrijke historische Nederlands ... Ovt - OVT - VPRO ... . De Vereeniging werd in 1908 opgericht met als doel de belangrijke historische Nederlandse reis- en landbeschrijvingen uit te geven. Aan het begin van de twintigste eeuw was men erg enthousiast over het grootse Hollandse verleden. Dodo's en galjoenen. De reis van het schip Gelderland naar Oost-Indie, 1601-1603.Zutphen. Mourer-Chauviré, C. & F Moutou, 1987. Découverte...

INFORMATIE

AUTEUR
Perry Moree
DIMENSIE
12,86 MB
BESTANDSNAAM
Dodo'S En Galjoenen.pdf

OMSCHRIJVING

Kort voor de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602 werd in Amsterdam de tot dan toe grootste expeditie van de Nederlanders naar Azië uitgerust. De vloot van in totaal dertien schepen bestond uit twee eskaders, genoemd naar hun uiteindelijke bestemmingen. Deze Atjehse en de Molukse vloten stonden onder commando van de admiraals Jacob van Heemskerck en Wolfert Harmensz.Dit boek, het honderdste deel in de reeks Werken van de Linschoten-Vereeniging, bevat het scheepsjournaal van de Gelderland, het admiraalsschip van Wolfert Harmensz. Het journaal of dagregister bevat gegevens over de zeeslag bij Bantam, waar Wolfert met slechts drie schepen en twee jachten een enorme Portugese armada van zo'n dertig schepen versloeg. Het journaal is echter om een geheel andere reden volkomen uniek te noemen. Deze bron, bestaande uit twee perkamenten banden, bevat namelijk een honderdtal kwalitatief hoogstaande en tijdens de reis gemaakte schetsen en tekeningen van kustverkenningen, porselein, mensen en dieren. Naast zeeschildpadden, vliegende vissen, koningsmakrelen en zwaardvissen tekende de kunstenaar van de Gelderland op het eiland Mauritius in 1601 een reeks inmiddels uitgestorven vogels: de rode ral, de Indische raaf, de blauwe duif en de dodo. Deze laatstgenoemde loopvogel, door de bemanningsleden ook wel walgvogel of kermisgans genoemd, is thans het nationale symbool van de republiek Mauritius. Door de zorgvuldige wijze waarop de dodo en de andere dieren zijn getekend, ontstijgt het journaal van de Gelderland het niveau van een gewoon Nederlands scheepsjournaal en wordt het een natuurhistorische bron van onschatbare waarde. Alle honderd tekeningen, waarvan een aantal in kleur, zijn in dit boek opgenomen.Deel 100 van de Werken van de Linschoten-Vereeniging.

Wil je het boek lezen?Dodo'S En Galjoenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Perry Moree. Lezen Dodo'S En Galjoenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN