Mijn taalorkest

Mijn taalorkest - J.A. Dèr Mouw | Fthsonline.com

.... 'Mijn taalorkest' noemde Dèr Mouw zijn materiaal; hij is het dan ook die de metrische versregel van het sonnet het muzikaalst weet te behandelen, vooral wat betreft de syncope, in de poëzie antimetrie genoemd, die was geïntroduceerd door Willem Kloos, maar die door Dèr Mouw in al haar betekenisondersteunende aspecten is verkend ... Mijn taalorkest van J.A. dèr MouwJan Kuijper | Boek en ... ... . 'Mijn taalorkest' noemde Dèr Mouw zijn materiaal; hij is het dan ook die de metrische versregel van het sonnet het muzikaalst weet te behandelen, vooral wat betreft de syncope, in de poëzie antimetrie genoemd, die was geïntroduceerd door Willem Kloos, maar die door Dèr Mouw in al haar betekenisondersteunende aspecten is verkend. Het leven van Johan Andreas dèr Mouw en over Johan Andreas dèr Mouw (Adwaita), Mijn taalorkest. Een ruime keuze uit 'Brahman' Hans Anten over Annemiek Recourt, Moralist van de ontrouw. Jan Greshoff (1888-1971) Fabian R.W. Stolk over Ryanne Keltjens, Boekenvrienden. Mijn taalorkest - een ruime keuze uit Brahman. Informatie. Auteur ... Tzum | Recensie: Johan Andreas dèr Mouw (Adwaita) - Mijn ... ... . Het leven van Johan Andreas dèr Mouw en over Johan Andreas dèr Mouw (Adwaita), Mijn taalorkest. Een ruime keuze uit 'Brahman' Hans Anten over Annemiek Recourt, Moralist van de ontrouw. Jan Greshoff (1888-1971) Fabian R.W. Stolk over Ryanne Keltjens, Boekenvrienden. Mijn taalorkest - een ruime keuze uit Brahman. Informatie. Auteur(s) Kuijper, Jan; Uitgever(s) Onbekend ; Vertaler(s) Publicatiejaar 2018 ; Aantal Pagina's 160; ISBN 9460043819, 9789460043819 Onbekend ; Categorie(ën) Literatuur; Genre(s) Adwaita, Brahmanisme, ... Mijn taalorkest is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Mijn taalorkest PDF te downloaden op onze website huisdierenopvang-zonnebeke.be Er zijn ook andere boeken van de auteur Mijn taalorkest. PUBLICEER DATUM: mei 2018: BESTANDSGROOTTE: 8,99 MB: ISBN: 9789460043819: DOWNLOAD ONLINE LEZEN. Bestel Mijn taalorkest Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Jan Kuijper (1947) is dichter en vertaler. Hij publiceerde zeven bundels poëzie, ontving in 1980 de Herman Gorterprijs voor de bundel Oogleden en in 1990 de Jan Campert-prijs voor Tomben....

INFORMATIE

AUTEUR
J.A. Dèr Mouw
DIMENSIE
12,63 MB
BESTANDSNAAM
Mijn taalorkest.pdf

OMSCHRIJVING

Dr. Johan Andreas dèr Mouw (1863-1919) was leraar klassieke talen en publicist op filosofisch gebied. Aan het eind van zijn leven ontwikkelde hij zich tot een productieve dichter, onder het pseudoniem Adwaita (Sanskriet voor Tweeheidsloos). Hij debuteerde in De Groene Amsterdammer. Zijn enige, zeer omvangrijke bundel 'Brahman' verscheen postuum, in twee paarse banden.''k Ben Brahman. Maar we zitten zonder meid.' Een karakteristieke regel voor Johan Andreas dèr Mouw: hooggestemd en relativerend, geestig en diep serieus tegelijkertijd. Het sonnet, zijn favoriete vorm, was geknipt voor die tegenstelling: tussen de twee kwatrijnen en de twee terzinen hoort er immers een omslag plaats te vinden, zo'n tegenstelling is bij het sonnet een verplichting.'Mijn taalorkest' noemde Dèr Mouw zijn materiaal; hij is het dan ook die de metrische versregel van het sonnet het muzikaalst weet te behandelen, vooral wat betreft de syncope, in de poëzie antimetrie genoemd, die was geïntroduceerd door Willem Kloos, maar die door Dèr Mouw in al haar betekenisondersteunende aspecten is verkend.

Wil je het boek lezen?Mijn taalorkest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.A. Dèr Mouw. Lezen Mijn taalorkest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN