De kunst van het geven

De kunst van het geven - Cecilie Enger | Fthsonline.com

... kunst van het geven "Zelf heb ik het goed", vindt Bart (71) uit Oud-Beijerland ... De kunst van het geven | Radio 1 ... . Daarom doet hij graag wat voor anderen. Hij werkt op zijn oude dag vrijwillig als conciërge op de basisschool van zijn kleinkinderen. Toen hij in juli € 25.000 in de BankGiro Loterij won, was het voor Bart gauw besloten dat het geld naar 'zijn' schooltje moest ... Spiegelbeest: De kunst van het geven. 194 woorden; ... Het mannetje van de spinnensoort Paratrechalea ornata verpakt cadeautjes vo ... De kunst van het geven | Events.nl ... ... Het mannetje van de spinnensoort Paratrechalea ornata verpakt cadeautjes voor zijn potentiële minnares - bij voorkeur een sappige vlieg - in geparfumeerde zijde. Hij moet wel, ze wijst hem af als-ie met minder aankomt. Ook ijsvogelvrouwtjes willen een huwelijksgift. De kunst van het water geven. Hopelijk komt dit stukje te laat en zijn onze tuinen weer een beetje bijgekomen van de lange droge zomer. Hoeven we niet meer met gieters te sjouwen. Terwijl ik dit schrijf zijn er er in elk geval weer wat buien gevallen, maar de verwachting is dat er meer van dit soort hittegolven gaan komen. VGDe kunst van het geven is niet alleen een teder en pijnlijk boek over de verdwijning van een moeder door alzheimer, en het afscheid van de dochter, maar het is veel meer dan dat. Het is een intelligent verhaal over de kunst van het geven van cadeaus: het vertelt een familiegeschiedenis aan de hand van vijftig jaar cadeaus en vormt zo een prachtige afspiegeling van onze Westerse cultuur. VGDe kunst van het geven is niet alleen een teder en pijnlijk boek over de verdwijning van een moeder door alzheimer, en het afscheid van de dochter, maar het is veel meer dan dat. Het is een intelligent verhaal over de kunst van het geven van cadeaus: het vertelt een familiegeschiedenis aan de hand van vijftig jaar cadeaus en vormt zo een prachtige afspiegeling van onze Westerse cultuur....

INFORMATIE

AUTEUR
Cecilie Enger
DIMENSIE
9,3 MB
BESTANDSNAAM
De kunst van het geven.pdf

OMSCHRIJVING

Een teder en pijnlijk boek over een dochter die afscheid moet nemen van haar dementerende moederTijdens het opruimen van het huis van haar dementerende moeder stuit Cecilie Enger op een verzameling handgeschreven lijstjes: haar moeder heeft van 1963 tot 2003 minutieus bijgehouden welke cadeaus er aan familie, vrienden en kennissen werden gegeven. Met deze unieke vondst gaat Cecilie terug in de tijd en schetst een levendig beeld van haar familie en een cultureel tijdperk. Even herkenbare als ontroerende cadeaus roepen vergeten herinneringen uit haar jeugd op en brengen haar steeds dichter bij haar aftakelende moeder. Een verhaal over geschenken, herinneringen en de wens om de tijd vast te houden, maar bovenal een warm en persoonlijk verslag van het zien verdwijnen van een geliefde. De Noorse Cecilie Enger (1963) is journalist en auteur van romans en kinderboeken. In 2013 brak Enger defi nitief door met Mors gaver. Haarwerk werd onder andere bekroond met de Nota Bene Boekenprijs, de Amalie Skram-prijs en de Boekhandelsprijs. 'Zowel een herkenbaar beeld van een cultureel tijdperk als een prachtig en breekbaar portret van een moeder. Een van de mooiste boeken van dit najaar.' AFTENPOSTEN'Cecilie Enger heeft een krachtig en aangrijpend verhaal geschreven. Een van de mooiste boeken die ik in lange tijd heb gelezen.' DAGENS NÆRINGSLIV'Schitterende tijdreis en een mooi moederportret.' DAGBLADET 'Enger schrijft met kracht en precisie over familie en verloren herinneringen.' KLASSEKAMPEN'Cecilie Enger houdt op een prachtige manier de herinnering aan haar moeder levend.' VGDe kunst van het geven is niet alleen een teder en pijnlijk boek over de verdwijning van een moeder door alzheimer, en het afscheid van de dochter, maar het is veel meer dan dat. Het is een intelligent verhaal over de kunst van het geven van cadeaus: het vertelt een familiegeschiedenis aan de hand van vijftig jaar cadeaus en vormt zo een prachtige afspiegeling van onze Westerse cultuur. UIT HET JURYRAPPORT VAN DE NOORSE BOEKHANDELSPRIJSGemis heeft misschien niet alleen met herinneringen te maken, die zomaar kunnen opduiken als je een voorwerp of een film ziet, een deel van een liedje hoort of iets ruikt. Misschien, denk ik, is het gemis er voortdurend. Herhaalde moeder daarom alle uitdrukkingen uit haar jeugd? En vertelde ze daarom die verhalen over haar ouders? Was dat de reden dat ze alle cadeaus opschreef? En dat ze niets weggooide?

Wil je het boek lezen?De kunst van het geven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cecilie Enger. Lezen De kunst van het geven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN