Kleinzeer

Kleinzeer - Nadia de Vries | Fthsonline.com

...a de Vries met haar non-fictionele vertelling Kleinzeer ... Haagse Herinneringen - Kleinzeer ... . Aan de hand van openhartige anekdotes beschrijft zij de onzichtbare wereld van een mentale ziekte. Ze put hierbij uit eigen ervaringen. Kleinzeer. Toen Nadia de Vries nog een meisje was kreeg ze te horen dat ze misschien nooit volwassen zou worden. Na eindeloze ziekenhuisonderzoeken en een even lang verblijf bleek dat ze systemische mastocytose had, een zeldzame ziekte die soms ontaardt in een agressieve vorm van leukemie, zo goed als dodelijk. Kleinzeer. De onzichtbare wereld van ziekte. Auteur(s ... Kleinzeer | medischcontact ... . Kleinzeer. De onzichtbare wereld van ziekte. Auteur(s) Nadia de Vries. NUR code(s) 320 Literaire non-fictie algemeen 301 Literaire roman, novelle Imprint(s) Uitgeverij Pluim Uitgever(s) Uitgeverij Pluim. Taal Nederlands Vers. datum 13/08/2019 NSTC 500176913. De onzichtbare wereld van ziekte. Het onderschrift van Kleinzeer. Dit onderschrijft sprak me heel erg aan en na het lezen van de synopsis wist ik: ik moet dit boek lezen. Steeds meer ben ik bezig met mentale gezondheid, mede vanwege Platform KANZ, maar ook vanwege persoonlijke interesse. Aan de ene kant vind ik het heel confronterend om dit soort verhalen te lezen, aan de andere kant wil ik me ... Toen Nadia de Vries nog een meisje was kreeg ze te horen dat ze misschien nooit volwassen zou worden. Na eindeloze ziekenhuisonderzoeken en een even lang verblijf bleek dat ze systemische mastocytose… Kom je er niet helemaal uit op onze nieuwe site? Bel met onze klantenservice. 085 - 006 2099. Vraag? Bestel Kleinzeer van Nadia De Vries. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Kleinzeer Nadia de Vries Het is geen fictie, maar het is wel literatuur - omdat De Vries in taal haar subjectieve lichamelijke en geestelijke ervaring vormgeeft en ons zo toont wat het ook voor ons kan betekenen als lichaam en subject in deze wereld aanwezig te zijn en hoe lastig het is daar betekenis aan te geven. Met Kleinzeer schaart Nadia de Vries zich onder schrijvers van een zekere generatie die schijnbaar zonder schroom van hun eigen ziektegeschiedenis (non-)fictie maken. Bregje Hofstede (Drift) en Hanna Bervoets (Welkom in het rijk der zieken) gingen haar recent voor. Kleinzeer: de onzichtbare wereld van ziekte Nadia de Vries Amsterdam : Pluim, 2019 Kleinzeer. sinds zijn vrouw dood is luisteren de muren komen zwijgend op hem af in zijn flat op de Saffierhorst naar buiten voor een ommetje over het...

INFORMATIE

AUTEUR
Nadia de Vries
DIMENSIE
3,1 MB
BESTANDSNAAM
Kleinzeer.pdf

OMSCHRIJVING

Toen Nadia de Vries nog een meisje was kreeg ze te horen dat ze misschien nooit volwassen zou worden. Na eindeloze ziekenhuisonderzoeken en een even lang verblijf bleek dat ze systemische mastocytose had, een zeldzame ziekte die soms ontaardt in een agressieve vorm van leukemie, zo goed als dodelijk. Ze deed een stapje terug van de wereld. "Normale' mensen moesten nadenken over wat ze gingen studeren, waar ze gingen wonen en wat voor baan ze zouden krijgen, maar niet zij. Haar leven speelde zich af voor de tv met doosjes kipnuggets en haar favoriete kattenboek. Tot ze als puber hoorde dat ze genezen was verklaard. Ze zou dus toch leven. Maar hoe dat precies moest, had ze nooit geleerd. Hoe vind je een plek in een wereld waaraan je nooit hebt deelgenomen, en hoe pik je de draad weer op na een traumatische gebeurtenis?Fast forward. Jaren later krijgt De Vries een andere diagnose: zware depressies en zelfmoordneigingen blijken het gevolg te zijn van een persoonlijkheidsstoornis. Dat is ook een ziekte, maar waarom worden ziektes van het lichaam serieuzer genomen en anders behandeld dan ziektes van het hoofd? Vanuit persoonlijke interesse en ervaring als ernstig zieke aspirant-zelfmoordenaar, wetenschapper, schrijver en dichter onderzoekt Nadia de Vries wat ziekte betekent voor iemands identiteit en hoe de wereld op haar beurt kijkt naar mensen die afwijken: te dik, te dun, ongezond, instabiel, of lichamen die op een andere manier "anders' zijn. En wat zegt die blik over medeleven, menselijkheid en ieders recht op een eigen plek hebben in de wereld? Dit boek is veel meer dan een persoonlijk verhaal, maar ook een verkenning van hoe de samenleving omgaat met haar zwakkeren.OVER DE AUTEURNadia de Vries (1991) bracht eerder de Engelstalige dichtbundel Dark Hour uit bij de Britse uitgever Dostoyevsky Wannabe en veroverde daarmee internationale podia. Werk van haar werd vertaald in het Spaans, Pools en Duits. Ze trad op in Londen, New York en Los Angeles en vond ze haar plek in een levendige, spannende literaire wereld. Eerder bracht ze ook de bloemlezing Sisternhood uit met werk van nieuwe, vrouwelijke Europese auteurs. In Nederland schreef ze eerder essays voor De Gids en nY. Momenteel werkt ze aan een proefschrift over het menselijk lichaam in digitale cultuur.

Wil je het boek lezen?Kleinzeer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nadia de Vries. Lezen Kleinzeer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN