Breda en Nyeuwervaert

Breda en Nyeuwervaert - Ad Maas | Fthsonline.com

...erden toegeschreven. Compra Breda en Nyeuwervaert: Een 'mirakel', een mirakelspel en een wonderlijke devotie ... Boek: Breda en Nyeuwervaert - Geschreven door Ad Maas ... . SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Breda en Nyeuwervaert (boek) Bekijk alles. Leerkracht veerkracht Ad Maas • Boek • paperback. Samenvatting . Voor het veerkrachtig blijven in een beroep zijn er tal van gebruikelijke adviezen te geven. Die worden in dit boek ook op een rij gezet. Noté /5: Achetez Breda en Nyeuwervaert: Een 'mirakel', een mirakelspel en een wonderlijke devotie de Maas, A.C.: ISBN: 9789461537720 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Breda en Nyeuwerv ... Breda en Nyeuwervaert - Ad Maas - 9789461537720 | Bruna.nl ... .C.: ISBN: 9789461537720 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Breda en Nyeuwervaert, de katholieke Nassaus en de sacramentsdevotie - Ad Maas Dit boek gaat over het oudste mirakelspel in onze literatuur: Tspel vanden sacramente vander Nyeuwervaert. In Nyeuwervaert (tegenwoordig Klundert) werd in het veen een hostie (het Sacrament) gevonden. De hostie begon bij een onderzoek naar echtheid op 5 plaatsen te ... Buy Breda en Nyeuwervaert: Een 'mirakel', een mirakelspel en een wonderlijke devotie 01 by Maas, A.C. (ISBN: 9789461537720) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Bestel Breda en Nyeuwervaert Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies 1 De auteur van het Bredase Sacramentsspel door Or J. F. HEIJBROEK Herhaaldelijk is de aandacht gevestigd op het "Spel van den Heiligen Sacramente van der Nyeuwervaert", waarvan de op~ voeringen in Juni 1937 en 1949 op de Grote Markt te Breda, met de kerk als achtergrond, de meeste Bredanaars zich nog wel zullen herinneren. Over de auteur van dit stuk is men het echter nog steeds niet eens en ... Nyeuwervaert werd een druk bezochte bedevaartsplaats. Na de Sint Elisabethvloed (1421) liet Jan van Nassau het Sacrament naar Breda overbrengen waar de sacramentsdevotie tot volle bloei kwam. De familie Van Nassau speelde daar tot de beeldenstorm (1566) en tot Willem van Oranje een belangrijke rol in. Scholen op weg naar integrale kinderdagcentra Ad Maas. ISBN: 9789461532008. Soort boek: Paperback / softback Zwolse Drukken en Herdrukken voor de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde te Leiden - nr. 14, W.E.J. Tjeenk Willink, Zwolle, 1955 = Sacramente vander Nyeuwervaert ed. 1955] [Hummelen 2 28] Auteur In het handschrift (na de proloog en na het eigenlijke spel) staat Smeken fecit. Misschien is dit de Brusselse rederijker Jan Smeken. Breda en Nyeuwervaert. €19.95 J.A.M.M. Janssen; Op weg naar breda. €13 Van Vliet Touwlampen; Metalen hanglamp Robuust Breda Van Vliet Touwlampen. €395 Studio216; Poster/plattegrond BREDA - A4. €13.5 Pane e Vino; Message In A Bottle Brut 2016 - Spumante - 1 x 75 cl. €22.2 Kunst ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ad Maas
DIMENSIE
11,83 MB
BESTANDSNAAM
Breda en Nyeuwervaert.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gaat over het oudste mirakelspel in onze literatuur: Tspel vanden sacramente vander Nyeuwervaert. In Nyeuwervaert (tegenwoordig Klundert) werd in het veen een hostie (het Sacrament) gevonden. De hostie begon bij een onderzoek naar echtheid op 5 plaatsen te bloeden. Spoedig gingen er geruchten rond over wonderbaarlijke genezingen. Nyeuwervaert werd een druk bezochte bedevaartsplaats. Na de Sint Elisabethvloed (1421) liet Jan van Nassau het Sacrament naar Breda overbrengen waar de sacramentsdevotie tot volle bloei kwam. De familie Van Nassau speelde daar tot de beeldenstorm (1566) en tot Willem van Oranje een belangrijke rol in. In de loop van de eeuwen bleef het Sacrament van Nyeuwervaert in Breda een belangrijke culturele en religieuze zaak. In het boek wordt deze geschiedenis verteld. De datering (van de ontwikkeling) van het mirakelspel komt helder aan de orde en daarmee in verband de kwestie van het auteurschap.Bronnenonderzoek heeft ertoe geleid dat de plaats van het vinden van de hostie (of van de legende daarover) aannemelijk vastgesteld kan worden. Van het Nyeuwervaert-verhaal is in de Grote Kerk van Breda een (gerestaureerd) retabel te bezichtigen. Met betrekking tot dit ongeveer 500-jaar oude schilderij wordt een nieuwe zienswijze gepresenteerd. Ook wordt ingegaan op de vraag of een middeleeuws devotieverhaal nog actuele betekenis kan hebben.

Wil je het boek lezen?Breda en Nyeuwervaert in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad Maas. Lezen Breda en Nyeuwervaert Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN