De oude grieken en romeinen

De oude grieken en romeinen - Arnold Provoost | Fthsonline.com

...Italië noemen. In de tweede eeuw voor Christus bleken de Romeinen sterker dan de Grieken te zijn ... Werkstuk KCV Romeinen en Grieken (1e klas vwo ... ... . De Romeinen namen de macht over op alle kolonies die voorheen van de Grieken waren. Voor de komende tien jaar is er 18,8 miljoen euro beschikbaar om te onderzoeken hoe innovaties bij de oude Grieken en Romeinen werden 'verankerd' in de samenleving. "Wij kijken naar de processen ... Het Romeinse Rijk (Latijn: Imperium Romanum) was van oorsprong een stadstaat op het Italisch schiereiland die zich vanaf de zesde eeuw voor Christus begon uit te breiden en uitgroeide tot een rijk van zo'n zes miljoen vierkante kilometer met 120 miljoen inwoners. Het omvatte op dat moment alle landen rond de Middellandse Zee.Het bereikte zijn grootste omvan ... Eten en drinken in de Romeinse tijd | Kunst en Cultuur ... ... . Het omvatte op dat moment alle landen rond de Middellandse Zee.Het bereikte zijn grootste omvang onder keizer Trajanus (98 - 117). De Romeinen aten dan wel veel maar er waren ook veel dingen die ze niet aten. Voorbeelden waren tomaat, citrusfruit, abrikoos en perzik, koffie, cacaobonen, suiker, maïs en pinda's. Drinken in de Romeinse tijd De Romeinen dronken veel wijn, alleen al in Rome jaarlijks zo'n 100 miljoen liter. Dit tijdvak speelde zich af van 3000 v. Chr. tot 500 n. Chr. In dit tijdvak wordt de tijd van de Grieken, gevolgd door de tijd van de Romeinen behandeld. Rond 3000 v.Chr. leerde men in Mesopotamië en Egypte het schrift kennen en begonnen in Europa met name de Grieken kennis te verzamelen en zich te ontwikkelen in de wetenschap en de filosofie. de verschillen in tempelbouw tussen Grieken en Romeinen: de Griekse tempel was vanuit alle vier zijden te betreden, de Romeinse alleen aan de voorzijde. Beeldhouwkunst Kenmerkend voor de klassieke Griekse beeldhouwkunst is de idealisering van het menselijk lichaam (volmaakte menselijke gestaltes). De sport in het oude Griekenland was nauw verbonden met het oud-Griekse leger en de oud-Griekse godsdienst.De Griekse samenleving was bovendien - zoals nog andere antieke beschavingen - zeer competitief. Dat dit element zich ook in sportwedstrijden zou voortzetten, spreekt voor zich. De mogelijkheid een leesdossier aan te maken; Updates over de nieuwste Scholieren.com-tools di...

INFORMATIE

AUTEUR
Arnold Provoost
DIMENSIE
5,92 MB
BESTANDSNAAM
De oude grieken en romeinen.pdf

OMSCHRIJVING

De Klassieke Oudheid spreekt nog steeds lot de verbeelding. De oude Grieken en Romeinen worden geassocieerd met heroïsche gevechten, mythische personages, belangrijke denkers, indrukwekkende gebouwen, machtige keizers... Maar onze kennis over hun alledaagse leven is nog beperkt. Waar en waarvan leefden de Grieken en de Romeinen? Hoe woonden ze? Welke vormen van ambacht en nijverheid kenden ze? Moe is bun cultuur ontstaan?De oude Grieken en Romeinen zoekt een antwoord op al deze vragen via een studie van de materiële cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Deze invalshoek focust niet op de maatschappelijke en intellectuele toplaag die in literaire bronnen aan bod tornt, maar geeft inzicht in hel denken en doen van alle Grieken en Romeinen. Daarnaast is er specifieke aandacht voor de aard en evolutie van de Griekse en Romeinse kunst en de beeldtaal van beide volkeren. Ontdek in hoeverre de Romeinse kunst een erfenis is van de Grieken en welke onderwerpen populair waren.

Wil je het boek lezen?De oude grieken en romeinen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arnold Provoost. Lezen De oude grieken en romeinen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN